Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τιμολόγια με.. ζημιές! Η νέα κομπίνα των επιτήδειων εμπόρων

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τιμολόγια με.. ζημιές! Η νέα κομπίνα των επιτήδειων εμπόρων

ΝΕΑ

Τιμολόγια με.. ζημιές! Η νέα κομπίνα των επιτήδειων εμπόρων

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει πως κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοροϊδεύουν το κράτος και προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για γυρισμένα χιλιόμετρα, για αυτοκίνητα «μαϊμού», για τριγωνικές πωλήσεις με στόχο τη μη καταβολή του ΦΠΑ αλλά δεν είχαμε αντιληφθεί τι συμβαίνει με τα τιμολόγια που αναγράφουν ζημιές!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr τα τιμολόγια με… ζημιά είναι η νέα κομπίνα που πραγματοποιούν κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με στόχο την προσέλκυση πολλών καταναλωτών ενώ από την άλλη μεριά κάνουν τους νομοταγείς ανταγωνιστές τους να ασφυκτιούν.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όταν αποκτά κανείς ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να εκδοθεί και τιμολόγιο αγοράς με το ακριβές ποσό της πώλησης από τον έμπορο. Ωστόσο πάρα πολλοί ιδιώτες καταναλωτές δεν επιθυμούν στο τιμολόγιο να αναγραφεί ολόκληρο το ποσό αγοράς για λόγους καθαρά φορολογικούς και πόθεν έσχες και επιδιώκουν να αναγραφεί πολύ χαμηλότερο ποσό από την πραγματική του αξία.

Κάποιες μεγάλες και σοβαρές εμπορίες μεταχειρισμένων που καταβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία κάθε μήνα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μειώσουν τόσο πολύ την τιμή αγοράς που θα αναγράφεται στο τιμολόγιο με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι πελάτες τους να οδηγούνται σε άλλες εμπορίες μεταχειρισμένων οι οποίοι τους κόβουν τιμολόγιο με όποιο ποσό επιθυμούν οι καταναλωτές!

Ωστόσο το πρόβλημα έχει γίνει πολύ έντονο στην αγορά καθώς όσοι έμποροι που δεν μπορούν να μειώσουν τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων βλέπουν καθημερινά την πελατεία τους να μειώνεται σε αντίθεση με εκείνους που αναγράφουν στο τιμολόγιο όποιο ποσό επιθυμεί ο πελάτης!

Advertisement

Μάλιστα αναζητώντας τον τρόπο που καλύπτουν την συγκεκριμένη κομπίνα οι επιτήδειοι έμποροι ανακαλύψαμε ότι η δικαιολογία της πολύ χαμηλότερης τιμής προσδιορίζεται σε… ζημιά! Δηλαδή οι επιτήδειοι καλύπτουν την χασούρα τους σε μια μηχανική βλάβη που παρουσίασε το μεταχειρισμένο όχημα ή σε ένα τρακάρισμα που έγινε και γενικότερα σε αιτίες που τα στελέχη της Εφορίας δεν μπορούν να διαπιστώσουν και απλά δέχονται τα χαμηλά τιμολόγια!

Και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν το κάνουν όλες οι εμπορίες και να μην υπάρχει κανένα θέμα. Η απάντηση είναι ότι οι μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις μεταχειρισμένων είναι «Ανώνυμες Εταιρείες» και πρέπει να δικαιολογούν τα πάντα ακόμη και τις ζημιές σε αντίθεση με άλλες μικρότερες και προσωπικές εταιρείες οπότε δεν έχουν την ευχέρεια να δηλώνουν χαμηλότερες τιμές αγοράς στα τιμολόγια πώλησης.

Advertisement

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάποιοι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων να δηλώνουν ότι θέλουν στα τιμολόγια πώλησης και οι μεγάλες εταιρείες να χάνουν πελάτες

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πόσο θα “ακριβύνουν” τα διπλώματα οδήγησης;

Advertisement

Καταρρέουν οι εταιρείες leasing και ενοικιάσεων!

Λαμία έως Εγνατία Οδό σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά!