Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αν έχεις Porsche στη Ρωσία… έμεινες!

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(60) "Αν έχεις Porsche στη Ρωσία… έμεινες!"
    

Αν έχεις Porsche στη Ρωσία… έμεινες!

ΝΕΑ

Μια αστοχία στο δορυφορικό σύστημα ασφαλείας immobilizer/VTS έχει αφήσει εκατοντάδες Porsche στη Ρωσία πλήρως ακινητοποιημένες.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Μια πρωτοφανής βλάβη στο δορυφορικό σύστημα ασφαλείας Immobilizer/ VTS φαίνεται, πως έχει καθηλώσει εκατοντάδες Porsche στη Ρωσία, με ιδιοκτήτες από τη Μόσχα έως το Κρασνοντάρ να αναφέρουν πως τα αυτοκίνητά τους αρνούνται να ξεκλειδώσουν ή να εκκινήσουν.

Οι πρώτες αναφορές εμφανίστηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ιδιοκτήτες Panamera, Cayenne και Macan διαπίστωσαν ότι τα συστήματα ασφαλείας τους είχαν μπλοκάρει ανεξήγητα.

Παρά τις προσπάθειες να επανεκκινήσουν τη λειτουργία μέσω αποσύνδεσης της μπαταρίας ή απενεργοποίησης του Vehicle Tracking System, τίποτα δεν απέδωσε. Ορισμένοι, στην προσπάθεια για αυτοσχέδια λύση, κατέληξαν να αποσυναρμολογούν επιμέρους εξαρτήματα του συναγερμού, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αντιπροσωπείες της Porsche στη Ρωσία καταγράφουν από τις 28 Νοεμβρίου ραγδαία αύξηση αιτημάτων για ρυμούλκηση και υποστήριξη, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες παραμένουν μέρες χωρίς πρόσβαση στο όχημά τους.

Όπως διευκρινίζει η Yulia Trushkova, διευθύντρια συνεργείου, όλα τα μοντέλα από το 2013 και μετά, εξοπλισμένα με το εργοστασιακό δορυφορικό VTS, φαίνεται να έχουν επηρεαστεί.

Advertisement

Οι υποψίες περί δολιοφθοράς ενισχύονται από δηλώσεις σε τοπικά μέσα, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις. Εκπρόσωπος αντιπροσωπείας που μίλησε στη Moscow Times άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «σκόπιμης ενέργειας», ενώ άλλοι παράγοντες της αγοράς υπαινίσσονται εμπλοκή δυτικών ή ουκρανικών φορέων.

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν αναφερθεί και σε μοντέλα των Mercedes-Benz, Audi και Volkswagen, χωρίς όμως αυτά να έχουν ακινητοποιηθεί πλήρως.

Advertisement

Η Porsche Ρωσίας δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την έκταση ή τα αίτια της βλάβης. Μέχρι τότε, εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν στάσιμα σε πάρκινγκ, συνεργεία και αυλές, περιμένοντας μια λύση.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS που σώζουν σε κάθε διαδρομή

Advertisement

Η Κίνα αλλάζει και τις εμπορικές μεταφορές

Απο σήμερα Αθήνα – Πύργος σε 2 ώρες και 45 λεπτά!


Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις