Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανετος πουλάει μεταχειρισμένα με γυρισμένα χιλιόμετρα και πλαστά Book Service

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανετος πουλάει μεταχειρισμένα με γυρισμένα χιλιόμετρα και πλαστά Book Service

ΝΕΑ

Ανετος πουλάει μεταχειρισμένα με γυρισμένα χιλιόμετρα και πλαστά Book Service

ΝΕΑ

Επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων πουλά ΙΧ με γυρισμένα χλμ. και αδιαφορεί εξαιτίας των κενών της νομοθεσίας.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη ένας ανυποψίαστος καταναλωτής έπεσε θύμα ενός επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος γυρίζει τα χιλιόμετρα στα κοντέρ των οχημάτων που διαθέτει στο κατάστημά του ώστε να κερδίζει περισσότερα χρήματα εξαπατώντας ανυποψίαστους πελάτες.

Ο συγκεκριμένος έμπορος που διατηρεί κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια πέραν των γυρισμένων χιλιομέτρων δίνει και βιβλία service των οχημάτων που «συμβαδίζουν» με τα ψεύτικα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα οι νέοι ιδιοκτήτες να μην γνωρίζουν τι πρέπει να αλλάξουν με κίνδυνο να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον κινητήρα αλλά και να κινδυνεύει μέχρι και η ζωή τους.

Advertisement
Advertisement

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής μόλις αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης αμέσως ενημέρωσε τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στέλνοντας μάλιστα και Εξώδικη Δήλωση Υπαναχώρησης την οποία αγνόησε παντελώς ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Νίκαιας…

Κατόπιν αποφάσισε να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και να δημοσιοποιήσει στο Newsauto.gr την υπόθεσή του μήπως και μπορέσει και γλιτώσει κανέναν άλλον ανυποψίαστο καταναλωτή.

Γιατί όπως είναι γνωστό οι υποθέσεις που αφορούν σε αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα κλείνουν μετά από πολλά χρόνια και οι επιτήδειοι έμποροι εξακολουθούν να εξαπατούν τους καταναλωτές μακραίνοντας την λίστα των θυμάτων τους

Advertisement

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Εύχομαι να είστε καλά κι εσείς και οι δικοί σας αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σας διαβάζω συχνά εσάς και τον κ. Τρακουσέλλη στο Newsauto.gr  και πήρα το θάρρος να σας γράψω για έναν απατεώνα έμπορο αυτοκινήτων, επί της Γρ. Λαμπράκη στη Νίκαια.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στις 9.06.18 έκλεισα την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μάρκας Lancia, μοντέλο Ypsilon του 2013 στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος διατηρεί κατάστημα επί της Γρ. Λαμπράκη στη Νίκαια. Το σύνολο της δαπάνης ήταν 7.550 ευρώ η αξία του αυτοκινήτου, συν 135 ευρώ για μεμβράνες, συν 70 ευρώ για μια μικρή εργασία φανοποιείας στο εμπρός αριστερό φτερό, συν 20 ευρώ για τον άνθρωπο που θα αναλάμβανε την μεταβίβαση. Συνολικά 7.775 ευρώ.

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου ο επιτήδειος έμπορος μου παρέδωσε:

1.Βεβαίωση ΚΤΕΟ που είχε περάσει το αυτοκίνητο στις 29.05.18 με ένδειξη χιλιομέτρων 61.509 που ήταν σε αρμονία με την χιλιομετρική ένδειξη του κοντέρ. Το αυτοκίνητο προσκόμισε για έλεγχο στο ΚΤΕΟ υπάλληλος ή συνεργάτης του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ.

Advertisement

2.Αντίγραφο service book με τελευταίο service στις 24.02.17 με ένδειξη χιλιομέτρων 59.993.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Στις 01.06.20 ως όφειλα λόγω παρέλευσης διετίας, πήγα να περάσω ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο. Όπως με ενημέρωσαν εκεί, με βάση το ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ, το αυτοκίνητο είχε περάσει ΚΤΕΟ και στις 11.07.17 και τότε είχε 107.221 χιλιόμετρα!

Με απλή αναλογική μέθοδο, το αυτοκίνητο είχε κάνει από την αγορά του 02.07.13 μέχρι στις 11.07.17 πάνω από 107.221 χλμ, δηλαδή περίπου 2.230 χλμ ανά μήνα. Επομένως μέχρι τον έλεγχο ΚΤΕΟ λίγο πριν το αγοράσω στις 29.05.18 (περίπου άλλοι 11 μήνες από το ΚΤΕΟ στις 11.07.17) το αμάξι είχε θεωρητικά διανύσει άλλα 24.530 χλμ επιπλέον.

Συνολικά λοιπόν θα μπορούσε να είχε 107.221 + 24.530 = 131.751 χλμ. και όχι 61.509 χλμ. που λέει το ΚΤΕΟ στις 29.05.18 πάνω στο οποίο βασίστηκα κι εγώ για την αγορά του. Είναι δε βέβαιο ότι ο έμπορος πέρασε ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο λίγο πριν το βάλει σε αγγελία προς πώληση για να συμβαδίζει η ένδειξη χλμ της βεβαίωσης ΚΤΕΟ με αυτά του κοντέρ. Η προηγούμενη βεβαίωση που είχε στα χέρια του έγραφε 107.221 χλμ…

Είναι προφανές λοιπόν ότι η απάτη ήταν προσχεδιασμένη γιατί το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ στις 29.05.18 (λίγο πριν μπει σε αγγελία προς πώληση) ενώ με βάση το τελευταίο ΚΤΕΟ στις 11.07.17 όφειλε να περάσει μετά από 2 έτη δηλαδή στις 11.07.19.

Περιττό να αναφέρω ότι το αυτοκίνητο αμέσως μετά την αγορά του άρχισε να βγάζει ένα σωρό ζημιές που δεν ήταν σε αρμονία με τα χλμ που είχε στο κοντέρ του αλλά είναι αναμενόμενες αν λάβει κανείς υπόψη τα πραγματικά του χλμ.

Απευθείας προχώρησε σε Εξώδικη Δήλωση Υπαναχώρησης (ο νόμος μου δίνει  το δικαίωμα υπαναχώρησης από την αγορά επειδή δεν είχε κλείσει διετία από την αγορά του αυτοκινήτου) η οποία αγνοήθηκε πλήρως από επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων της Νίκαιας. Προχώρησα λοιπόν στο επόμενο βήμα, σε κατάθεση Αγωγής ενώ θα προχωρήσω και σε κατάθεση Μήνυσης εντός των ημερών. Είμαι δε αποφασισμένος να το πάω μέχρι το τέρμα γιατί για εμένα είναι θέμα αρχής.

Γνωρίζω δε από τον δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση ότι δεν είμαι η μοναδική περίπτωση. Μόνο ο δικηγόρος μου χειρίζεται άλλες δυο υποθέσεις του ενάντια στον συγκεκριμένο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το δημοσιογραφικό σας έργο καθώς κανένα άλλο Μέσο Ενημέρωσης δεν στέκεται δίπλα στον πολίτη-καταναλωτή όπως το Newsauto.gr και αποτελείται το μοναδικό όπλο μας ενάντια σε επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!