Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρατούν online μεταχειρισμένα σαπάκια από την Ευρώπη- Θύματα χιλιάδες Έλληνες

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοπρατούν online μεταχειρισμένα σαπάκια από την Ευρώπη- Θύματα χιλιάδες Έλληνες

ΝΕΑ

Δημοπρατούν online μεταχειρισμένα σαπάκια από την Ευρώπη- Θύματα χιλιάδες Έλληνες

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr συμμετείχε σε εκποίηση οχημάτων μεγάλης Διαδικτυακής πλατφόρμας και δημοσιεύει αποκλειστικά τα σοκαριστικά αποτελέσματα της έρευνας.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα έρευνα εκτός συνόρων πραγματοποίησε το Newsauto.gr που αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά σοκαριστικά καθώς όπως φαίνεται το θέμα του γυρίσματος των χιλιομέτρων δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ!

Ωστόσο σε κάποια κράτη-μέλη η νομοθεσία είναι τόσο αυστηρή που οι έμποροι δεν τολμούν να γυρίσουν τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλάνε ενώ σε κάποια άλλα κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα κάποιοι επιτήδειοι έμποροι έχουν βρει λαμπρό πεδίο δράσης καθώς τα κενά της νομοθεσίας τους επιτρέπει να δρουν ανεξέλεγκτοι.

Advertisement
Advertisement

Το Newsauto.gr συμμετείχε σε μια δημοπρασία κορυφαίας εταιρείας δημοπρασιών αυτοκινήτων της Ευρώπης και διαπιστώσαμε ότι μεταξύ των αυτοκινήτων που εκποιούνταν υπήρχαν πολλά με γυρισμένα χιλιόμετρα!

Να επισημάνουμε ότι στην συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοπρασιών του εξωτερικού συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την ΕΕ και βέβαια η online πλατφόρμα δημοπρασιών αυτοκινήτων εγγυάται για την αξιόπιστη τεκμηρίωση της κατάστασης των αυτοκινήτων!

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr μεταξύ των οχημάτων που εκποιούνται βρίσκονταν μια Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Progression με 1η Άδεια Κυκλοφορίας τον Μάιο του 2012 η οποία φαίνεται ότι έχει διανύσει 80.172 χιλιόμετρα και δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 5.400 ευρώ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επίσης διαθέτει εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων, ότι είναι ατρακάριστο και βέβαια διαθέτει και book service!

Advertisement

Μετά από έρευνα του Newsauto.gr αποκαλύφθηκε όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την φωτογραφία του online συστήματος του εργοστασίου ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει διανύσει 177.387 χιλιόμετρα αντί για 80.172 χλμ. και βέβαια η συντήρησή του σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία σταματά εκεί καθώς για τα τελευταία δύο χρόνια κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πιστοποιήσει πόσα επιπλέον χιλιόμετρα είχε διανύσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή αν είχε πραγματοποιήσει τα τακτικά service που ορίζει ο κατασκευαστής.

Όμως το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το Newsauto.gr προχώρησε την έρευνα του για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και διαπίστωσε ότι το τελευταίο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου που έχει η Alfa Romeo Giulietta έχει εκδοθεί στην Ιταλία στις 27 Οκτωβρίου 2020 και όπως διακρίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr ότι τα διανυθέντα χιλιόμετρα που αναγράφονται στον πίνακα των οργάνων του ιταλικού μοντέλου είναι μόλις 79.976 χλμ.

Advertisement

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το γύρισμα των χιλιομέτρων φαίνεται ότι έχει ξεφύγει στα κράτη-μέλη που δεν διαθέτουν αυστηρή νομοθεσία και οι επιτήδειοι έμποροι αλλά και online πλατφόρμες δημοπράτησης αυτοκινήτων θησαυρίζουν πουλώντας «ρημάδια» μοντέλα που έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα αντί εκείνων που αναγράφουν με αποτέλεσμα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές να αποκτούν οχήματα που σε λίγους μήνες μετά την απόκτησή τους θα τα… πληρώσουν πολύ ακριβά για τις επισκευές που πρέπει να πραγματοποιήσουν.

Παράλληλα καταρρίπτεται και ο μύθος ότι κάποιες ευρωπαϊκές εταιρείες που πραγματοποιούν online δημοπρασίες στην ΕΕ είναι αξιόπιστες καθώς όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr στα δικά τους οχήματα αποκρύπτουν τα πραγματικά χιλιόμετρα και εμφανίζουν πλαστά βιβλία service!

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η ΕΕ έχει ήδη ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων και θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία της online διασύνδεσης όλων των ΚΤΕΟ στην ΕΕ ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα εξαπάτησης των καταναλωτών.

Άλλωστε σε πολλά κράτη-μέλη οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να βρουν το ιστορικό αρχείο των ελέγχων και να διαπιστώσουν αν το εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα που έχουν αγοράσει έχει γυρισμένα χιλιόμετρα ή όχι.

Επίσης μια επίσκεψη σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια καθώς τα online συστήματα που έχουν είναι συνδεδεμένα με τα εργοστάσια οπότε και υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου κάποιου οχήματος (έστω και άτυπα) αν τα τακτικά service πραγματοποιούνταν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν το όχημα που σας ενδιαφέρει συντηρούνταν σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο τότε είναι πολύ δύσκολα να διαπιστώσει κανείς αν συντηρούνταν σωστά καθώς δεν υπάρχει επίσημο βιβλίο service

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!