ΝΕΑ

Προσοχή! Με «μαϊμού» book service εισαγόμενα μεταχειρισμένα VW

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! Με «μαϊμού» book service εισαγόμενα μεταχειρισμένα VW

ΝΕΑ

Προσοχή! Με «μαϊμού» book service εισαγόμενα μεταχειρισμένα VW

ΝΕΑ

Το Newsauto αποκαλύπτει μια νέα κομπίνα που κάνουν κάποιοι επιτήδειοι με πλαστές σφραγίδες εξουσιοδοτημένων μονάδων.

Advertisement
Advertisement

Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κυρίως για τα γυρισμένα χιλιόμετρα που ακόμη δεν έχει βρεθεί τρόπος να σταματήσει αυτή η μάστιγα. Η Κομισιόν έχει εκδώσει οδηγία από το 2014 ώστε όλα τα κράτη-μέλη να εναρμονιστούν και να υπάρξει διαλειτουργικότητα μεταξύ όλων των ΚΤΕΟ στην ΕΕ αλλά μέχρι να ισχύσει κάτι τέτοιο οι επιτήδειοι κάνουν χρυσές δουλειές εξαπατώντας ανυποψίαστους καταναλωτές.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr κάποιοι επιτήδειοι έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω για να γίνουν περισσότερο πιστευτοί προς τους ανυποψίαστους καταναλωτές έχοντας δημιουργήσει πλαστά βιβλία sevice (book service) τα οποία φέρουν σφραγίδες με το σήμα της VW αλλά εντέχνως δεν φαίνεται καλά η φίρμα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου που έχουν πραγματοποιηθεί τα service του οχήματος!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι συγκεκριμένες σφραγίδες στις οποίες λείπει η επωνυμία του εξουσιοδοτημένου συνεργείου πωλούνται και μέσω Διαδικτύου σε γνωστές ιστοσελίδες με αγγελίες οι οποίες φέρουν ακριβές αντίγραφο του σήματος που φέρει η σφραγίδα των εξουσιοδοτημένων συνεργείων VW αλλά όπως προαναφέραμε εντέχνως λείπει η φίρμα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και εσείς στα έγγραφα που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto το εισαγόμενο μεταχειρισμένο VW φαίνεται ότι έχει πραγματοποιήσει service το 2018 και έχει διανύσει 37.550 χιλιόμετρα. Μάλιστα φαίνεται και η σφραγίδα «μαϊμού» που έχει χρησιμοποιηθεί στην οποία λείπει «εντέχνως» η φίρμα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου.

Advertisement

Το αμέσως επόμενο τακτικό service έχει πραγματοποιηθεί το 2020 και στο book service αναγράφει ότι το όχημα έχει διανύσει 53.415 χιλιόμετρα και επίσης υπάρχει η σφραγίδα «μαϊμού» στην οποία δεν φαίνεται το όνομα του εξουσιοδοτημένου επισκευαστή.

Advertisement

Στο τελευταίο και  «φαρμακερό» έγγραφο που δημοσιεύει το Newsauto.gr εμφανίζεται όλη η αλήθεια για το εισαγόμενο μεταχειρισμένο VW και επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα το γεγονός ότι ο έμπορος που το έχει εισάγει έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα του οχήματος για να εξαπατήσει τον πελάτη του.

Ειδικότερα το εισαγόμενο μεταχειρισμένο VW φαίνεται στο επίσημο σύστημα της VW ότι έχει πραγματοποιήσει service στις 6/8/2018 και είχε διανύσει 88.465 χλμ.

Advertisement

Στις 04/12/2018 το όχημα επισκέπτεται και πάλι κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο έχοντας διανύσει 95.200 χιλιόμετρα!

Το ίδιο αυτοκίνητο στις 04/09/2019 έχει περάσει και πάλι από κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο έχοντας διανύσει 112.713 χιλιόμετρα.

Τέλος στις 12/08/2020 το μεταχειρισμένο VW επισκέφθηκε και πάλι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο έχοντας διανύσει 123.364 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα όμως με το book service «μαϊμού» το παραπάνω εισαγόμενο μεταχειρισμένο VW παραδόθηκε στο νέο του ιδιοκτήτη στην Ελλάδα με 53.415 χιλιόμετρα δηλαδή το κοντέρ του ανέγραφε περίπου 70.000 χλμ. λιγότερα χιλιόμετρα και ο πελάτης που το απέκτησε νόμιζε ότι το εισαγόμενο αυτοκίνητο που μόλις απέκτησε είναι ευκαιρία με book service και δεν θέλει ούτε ένα ευρώ!

Δυστυχώς όμως στο άμεσο μέλλον ο ανυποψίαστος καταναλωτής θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν έχει πραγματικό βιβλίο service αλλά είναι πολύ πιθανό το όχημα να πάθει κάποια πολύ σοβαρή βλάβη καθώς το συνεργείο που θα επισκεφθεί είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τη συντήρηση των 53.415 χλμ. αντί των 123.364 χλμ. με αποτέλεσμα το κόστος επισκευής του να είναι τελικά ασύμφορο

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πότε θα επαναλειτουργήσει το online σύστημα του Υπουργείου

Έρχεται ενιαίο e-pass σε όλα τα διόδια-Πότε ξεκινά;

Σοκ για τα παλαιά ΙΧ – Έρχονται μέχρι και διόδια ανάλογα με τους ρύπους!