Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)

ΝΕΑ

Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota Supra που πρωταγωνίστησε στο θρυλικό «Fast And Furious» δημοπρατήθηκε έναντι ποσού που έφτασε τις 550.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω τιμή θεωρήθηκε από αρκετούς ως κάτι το αναμενόμενο, καθώς μόνο το γεγονός ότι το ιαπωνικό μοντέλο αποτέλεσε ένα από τα αυτοκίνητα που οδήγησε ο αείμνηστος ηθοποιός Paul Walker, ανέβασε σε μεγάλο βαθμό την αντικειμενική του αξία.

Η Supra του 1994, ξεχώριζε με την πρώτη ματιά, χάρη στο εκθαμβωτικό πορτοκαλί χρωματισμό Candy Orange, που προέρχεται από την Lamborghini Diablo και τα μοναδικής έμπνευσης γραφικά «Nuclear Gladiator» της Troy Lee Designs. Ταυτόχρονα διαθέτει αεροδυναμικό body kit της εταιρείας Bomex, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι πολυάκτινες ζάντες των 19 ιντσών. Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, καθώς και μία πληθώρα από επιπλέον όργανα σε ταμπλό και και στην κολώνα Α.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται τοποθετημένος ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων, με κωδική ονομασία 2JZ-GTE, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών turbo αποδίδει 324 PS και 427 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπεύθυνη για την δημιουργία της συγκεκριμένης Supra είναι η εταιρεία The Shark Shop με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, ενώ για τις ανάγκες της δεύτερης ταινίας «2 Fast 2 Furious» υπέστη αρκετές αλλαγές. Κατόπιν επανήλθε στην αρχική της μορφή, με τον νέο της ιδιοκτήτη να κατέχει και το αυθεντικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει την γνησιότητα του μοντέλου.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία η θρυλική Corvette Callaway Sledgehammer (+video)
Σε δημοπρασία κράνος από την ταινία Le Mans
Μια εξαίσια Ferrari σε δημοπρασία