Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία κράνος από την ταινία Le Mans

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε δημοπρασία κράνος από την ταινία Le Mans

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία κράνος από την ταινία Le Mans

ΝΕΑ

Ένα από τα κράνη που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία του Steve McQueen, Le Mans, βγαίνει σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο Live Auctioneers.

Advertisement
Advertisement

Το κράνος έχει πάνω του τις υπογραφές των: Dr Wolfgang Porsche, Jackie Ickx, Hans Herrmann, Herbert Linge, και πολλών άλλων.

Λίγες ταινίες με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι τόσο δημοφιλής και αντέχουν στο χρόνο, όσο η επική κινηματογραφική προσπάθεια του Steve McQueen να αποτυπώσει σε φιλμ την ατμόσφαιρα του 24ωρου αγώνα του Le Mans (1971).

Η ταινία γυρίστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια του πραγματικού αγώνα του 1970, ενώ το κινηματογραφικό συνεργείο έμεινε στην πίστα για τρεις ακόμη μήνες για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα. Για την ιστορία το αυτοκίνητο (της εταιρείας παραγωγής) τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής κατάταξης και στην 2η της κατηγορίας του (αν και δεν μέτρησε η συμμετοχή επίσημα).

Advertisement
Advertisement

Δεν θα σας πούμε πολλά για την πλοκή (δεν είναι κάτι το τρομερό), μπορούμε να σας πούμε όμως πως η ταινία περιλαμβάνει μερικά πραγματικά αξιόλογα πλάνα του αγώνα και αυτοκίνητα της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών: Porsche 917 και Ferrari 512.

Το κράνος που δημοπρατείτε για 18.000 ευρώ, το φορούσε ο Fred Haltiner (Johann Ritter), αλλά και οι Steve McQueen, Brian Redman, Jo Siffert και Derek Bell. Αφού τελείωσε τα… γυρίσματα, το κράνος υπογράφηκε από 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Dr Wolfgang Porsche, Jackie Ickx, Hans Herrmann, Herbert Linge, και ορισμένων άλλων.

Advertisement

Την ιστορία του επιβεβαιώνουν φωτογραφίες που δείχνουν τον Steve McQueen να το φορά, αλλά και μερικά πλάνα της ταινίας. Η αρχική τιμή του είναι 18.000 € και η δημοπρασία έχει διάρκεια οκτώ ημέρες. (Οι εικόνες είναι των Live Auctioneers.)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κοινό έχει ο Steve McQueen με τον Rod Stewart;
Triumph Bonneville Bud Ekins: Φόρος τιμής στην ιστορία
Τόσα εκατομμύρια έπιασε η Porsche του Steve McQueen (vid)