Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η θρυλική Corvette Callaway Sledgehammer (+video)

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία η θρυλική Corvette Callaway Sledgehammer (+video)

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η θρυλική Corvette Callaway Sledgehammer (+video)

ΝΕΑ

Μία από τις πιο ιδιαίτερες εκδόσεις της Chevrolet Corvette αναζητά το νέο της ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Εν έτει 1988, ο Reeves Callaway, ιδιοκτήτης του ομώνυμου βελτιωτικού οίκου, έμπειρος μηχανικός και λάτρης της ταχύτητας αποφάσισε να φέρει εις πέρας την δική του προσωπική φιλοδοξία, μετατρέποντάς το επονομαζόμενο ως «Project Sledgehammer» σε πραγματικότητα.

Και τι καλύτερο από  να πάρει ως βάση μία Corvette C4, να την βελτιώσει στο όριο για να καταφέρει κάτι που ακόμα και σήμερα προκαλεί θαυμασμό. Τι είναι αυτό; Μα πολύ απλά, η κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1988, ο Callaway βρέθηκε στην οβάλ πίστα Ohio Transportation Research Center, εμπιστεύθηκε το βελτιωμένο muscle car στον John Lingenfelter, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει την εξωπραγματική για την εποχή ταχύτητα των 410 km/h, ένα ασύλληπτο πραγματικά νούμερο.

Advertisement
Advertisement

Το παραπάνω κατόρθωμα μετέτρεψε τη συγκεκριμένη Corvette Callaway Sledgehammer να γίνει αυτομάτως ένα μοντέλο-θρύλος τόσο για την αμερικάνικη εταιρεία, αλλά και γενικότερα για την παγκόσμια αυτοκίνηση. Βέβαια για να επιτευχθεί το παραπάνω ρεκόρ έπρεπε να γίνουν και οι ανάλογες βελτιώσεις πρωτίστως στον κινητήρα.

Έτσι, στον ήδη υπάρχον V8 κινητήρα των 5,7 lt, προστέθηκαν δύο υπερσυμπιεστές με αποτέλεσμα η ισχύς να φτάσει το τερατώδες νούμερο των 892 PS και η ροπή να εκτοξευθεί στα 1.046 Nm, τα οποία έδιναν κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων της ZF.

Advertisement

Επίσης, ο Callaway πρόσθεσε στην τουμπανιασμένη Corvette αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, roll bar, ζώνες πέντε σημείων και μετρητή πίεσης των turbo, στη θέση ενός εκ των αεραγωγών στο ταμπλό.

Advertisement

Και ποιος από τους τυχερούς, εύπορους συλλέκτες δεν θα την ήθελε να κοσμεί την ήδη πλούσια συλλογή του; Αρκεί να μπει στην δημοπρασία του οίκου Bring A Trailer, με τιμή εκκίνησης τις 325.000 δολάρια για να την αποκτήσει, με το μοντέλο να έχει «γράψει» στο οδόμετρο μόλις 3.200 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06
Πωλητήριο για το σπάνιο Falcon F7 (video)
Σε δημοπρασία 200 ιστορικές Chevrolet (video)

Advertisement