Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Οι καλύτεροι φορτιστές

ΝΕΑ

Time: Ιδού το «Πρόσωπο της Χρονιάς» που τα… έσπασε το 2021

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Το έτος 2021 ήταν θεαματικό για τον Musk και τις επιχειρήσεις του

«Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό Time ο Elon Musk, επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της εταιρείας διαστημικού τουρισμού SpaceX.

Σήμερα όντας ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη με την περιουσία του να εκτιμάται στα 265,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το περιοδικό Forbes, ο Elon Musk, ηλικίας 50 ετών, διαδέχεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden και την αντιπρόεδρο K. Harris, που μοιράστηκαν πέρυσι τον τίτλο.

Το περιοδικό Time απονέμει τον τίτλο «Προσωπικότητα της Χρονιάς» από το 1927.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά κατόπιν ΗΠΑ, δεν αποτελεί σίγουρα μια συμβατική προσωπικότητα και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Edward Felcental επισήμανε ότι: «Καθώς δημιούργησε λύσεις σε μια υπαρξιακή κρίση, ενσάρκωσε τις δυνατότητες και τους κινδύνους της εποχής των τεχνολογικών τιτάνων, επειδή έδωσε ώθηση για τις πιο τολμηρές και ανατρεπτικές μεταμορφώσεις της κοινωνίας, ο Elon Musk είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time για το 2021. Ο Elon Musk πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους “haters”: φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους».

Το έτος 2021 ήταν θεαματικό για τον Elon Musk και τις επιχειρήσεις του. Η SpaceX συνήψε τον Απρίλιο ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Nasa για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη από το 1972. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έστειλε στο διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στην πρώτη τροχιακή αποστολή στην Ιστορία, στην οποία δεν ταξίδευε κανένας επαγγελματίας αστροναύτης.

Ο Elon Musk μιλάει, εξάλλου, με ενθουσιασμό για το σχέδιό του περί αποικισμού του Άρη τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη, η Tesla, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε τα 1.000 δισεκατομμύρια δολάρια στη Wall Street τον Οκτώβριο, συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Ο στόχος μας με την Tesla ήταν πάντα να αποτελέσει το παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την ελπίδα πως και οι άλλοι κατασκευαστές θα φτιάχνουν επίσης ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς τις αειφόρες τεχνολογίες», είπε ο Elon Musk σε μια συνέντευξη στο Time.

Ο Elon Musk κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στους τίτλους των ειδήσεων αναλαμβάνοντας τον Μάιο χρέη οικοδεσπότη στο Saturday Night Live στο NBC, ενώ συχνά εξήρε ορισμένα κρυπτονομίσματα, ανάμεσά τους το Dogecoin, με τα tweet του να δίνουν ώθηση στην αξία τους.

O επιχειρηματίας ανάρτησε πριν από μερικές εβδομάδες μια δημοσκόπηση στο Twitter, όπου διαθέτει περισσότερους από 66 εκατομμύρια ακολούθους, ρωτώντας τους εάν θα έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην εταιρεία. Οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ.

O επιχειρηματίας ανάρτησε πριν από μερικές εβδομάδες μια δημοσκόπηση στο Twitter, όπου διαθέτει περισσότερους από 66 εκατομμύρια ακολούθους, ρωτώντας τους εάν θα έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην εταιρεία. Οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: Αστρονομική η αξία των μετοχών που έχει πουλήσει
Αυτά ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla
Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto