Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Έχει τη SpaceX, αλλά θα ταξιδέψει με τη Virgin Galactic

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Έχει τη SpaceX, αλλά θα ταξιδέψει με τη Virgin Galactic

ΝΕΑ

Elon Musk: Έχει τη SpaceX, αλλά θα ταξιδέψει με τη Virgin Galactic

ΝΕΑ

Την ώρα που Richard Branson και Elon Musk ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο φακό, ο μεγιστάνας της Amazon, Jeff Bezos, ετοιμάζει τη δική του διαστημική επιβατική πτήση, σε ακόμα μεγαλύτερο υψόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο σπουδαίο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία εγκαινίασε πριν από λίγες ώρες η Virgin Galactic, αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που έδωσε την ευκαιρία σε απλούς επιβάτες να ταξιδέψουν στο διάστημα.

Ο «Austronaut 001» ήταν ο βαθύπλουτος επικεφαλής της Virgin Galactic, Richard Branson, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία πριν από περίπου 17 χρόνια με ένα και μοναδικό στόχο: Να πάψει να αποτελεί ο τουρισμός στο διάστημα… σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας και να γίνει πραγματικότητα.

Η διαστημική πτήση του Branson άνοιξε την όρεξη και άλλων δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι άρχισαν να ορέγονται αντίστοιχα ταξίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wallstreet Journal, ένας από τους εν δυνάμει διαστημικούς ταξιδιώτες είναι και ο Elon Musk, ο οποίος φαίνεται πως έχει κλείσει ήδη θέση με διαστημόπλοιο της Virgin Galactic.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη είδηση δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου ότι στις 11 Ιουλίου, λίγο πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου Unity22, ο επικεφαλής της Virgin Galactic πόζαρε στο φακό έχοντας στο πλευρό του τον κραταιό άνδρα της Tesla και της SpaceX.

Η σχετική φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον Richard Branson στο Twitter, πλαισιωμένη από την εξής λεζάντα: «Είναι καταπληκτικό να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα φίλο». Πρόκειται για λόγια που αποτυπώνουν τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο άνδρες.

Advertisement

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν πέρασε ασχολίαστη, με πολλούς να κάνουν λόγο για… λυκοφιλία, μιας και αμφότεροι είναι επικεφαλής εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες διαστημικών μεταφορών. Η πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως είναι διαφορετική. Ενώ η Virgin Galactic αποβλέπει στον διαστημικό τουρισμό, απώτερος στόχος της SpaceX του Elon Musk είναι ο αποικισμός του Άρη.

Φυσικά, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και τα συμφέροντα δεν είναι απίθανο να γίνουν αλληλοσυγκρουόμενα, κάτι που θα επέφερε τον κλονισμό των σχέσεων. Όσο, όμως, η SpaceX δεν μεταφέρει στο διάστημα απλούς πολίτες και περιορίζεται στους αστροναύτες της NASA, θα επικρατεί νηνεμία.

Advertisement

Στον αντίποδα, ανταγωνιστικό κλίμα επικρατεί ανάμεσα στον Branson και τον μεγιστάνα της Amazon, Jeff Bezos. Μην ξεχνάμε πως ο τελευταίος επιθυμούσε να είναι ο πρώτος που θα βρεθεί στο διάστημα το φετινό καλοκαίρι, αλλά τον πρόλαβε ο ιδρυτής της Virgin Galactic, o οποίος έφτασε σε υψόμετρο σχεδόν 80 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Το ταξίδι του Bezos στο διάστημα είναι προγραμματισμένο για τις 20 Ιουλίου σε πτήση της Blue Origin που ανήκει στην ιδιοκτησία του. Πώς θα μπορέσει, όμως, ο 57χρονος μεγιστάνας να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν έχει προηγηθεί η επιτυχής πτήση του Branson;

Η απάντηση βρίσκεται στην οριοθέτηση του υψόμετρου που θα ταξιδέψει το διαστημόπλοιό του. Ειδικότερα, θέλει να υπερβεί τα διεθνώς αναγνωρίσιμα όρια του διαστήματος, δηλαδή τη γραμμή Karman. Αυτή βρίσκεται 100 χλμ. πάνω από τη Γη, 20 χλμ. δηλαδή πιο ψηλά από την πτήση που τέλεσε η Virgin Galactic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απειλούν τον Elon Musk! (+video)
O Elon Musk επιβεβαιώνει πως το Tesla Cybertruck θα έχει τετραδιεύθυνση
H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;