Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Αστρονομική η αξία των μετοχών που έχει πουλήσει

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Αστρονομική η αξία των μετοχών που έχει πουλήσει

ΝΕΑ

Elon Musk: Αστρονομική η αξία των μετοχών που έχει πουλήσει

ΝΕΑ

Μετά το «χτύπημά» του μέσω Twitter, ο Elon Musk άρχισε να ξεφορτώνεται μετοχές της Tesla. Οι τελευταίες ρευστοποιήσεις αφορούν περισσότερες από 934.000 μετοχές.

Advertisement
Advertisement

Ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια η αξία των μετοχών της Tesla που έχει «ξεφορτωθεί» ο Elon Musk σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, μετά την πώληση ενός ακόμα «πακέτου» ε περισσότερες από 934.000 μετοχές, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές την περασμένη Πέμπτη.

Μέσω της ρευστοποίησης, το αφεντικό της ηγέτιδας δύναμης στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, επιδιώκει να αποπληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν στην άσκηση περίπου 2,1 εκατομμυρίων δικαιωμάτων προαίρεσης.

Με τις νέες συναλλαγές, το σύνολο των μετοχών που έχει πουλήσει ο Musk ανήλθε κοντά στις 10,1 εκ., με την αξία τους να φτάνει τα 10,9 δισ. δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Αφετηρία για τη μαζική πώληση μετοχών αποτέλεσε μια… δημοσκόπηση που δημοσίευσε στο Twitter στις 6 Νοεμβρίου, καλώντας τους ακολούθους του να αποφασίσουν αν έπρεπε να ξεφορτωθεί το 10% του ποσοστού του στην Tesla.

Advertisement

Παραμένει αβέβαιο, όμως, αν η λαϊκή ετυμηγορία είχε πραγματικά αντίκτυπο στην απόφαση του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, με καλά πληροφορημένες πηγές να αναφέρουν πως η πώληση μεγάλου ποσοστού μετοχών ήταν ήδη προγραμματισμένη.   

Advertisement

Σημειώνεται ότι η ρευστοποίηση του 10% του ποσοστού του, απαιτεί την πώληση συνολικά 17 εκ. μετοχών, ή περίπου το 1,7% των μετοχών της Tesla.

Το βράδυ της Πέμπτης, η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 1.084,60 δολάρια, σημειώνοντας βουτιά ύψους 11%, από τότε που επιχειρηματίας εξέφρασε την πρόθεσή του να πουλήσει ένα σημαντικό μερίδιό του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Tesla εξακολουθούν να παίρνουν φωτιά (+video)
Ανάκληση στην… ανάκληση για την Tesla!
Αλλαγές στις τιμές του Tesla Model 3 στην Ελλάδα