Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!

Ελλάδα 3:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο του James Bond που αγόρασε ο Musk!

ΝΕΑ

Ο ιδρυτής της Tesla ξόδεψε 1 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την «υποβρύχια» Lotus Esprit.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές ιδέες του γύρω από την καινοτομία και την τεχνολογία. Κάπως έτσι, ο Musk στηρίχθηκε σε ένα παιδικό όνειρο που είχαν έως τώρα χιλιάδες αγόρια -ένα αυτοκίνητο που να κινείται και υποβρυχίως- για να φτιάξει ένα από τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας του: Το Tesla Cybertruck.

Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η ιδέα του Tesla Cybertruck προέρχεται από ένα όχημα του James Bond το οποίο και απέκτησε ο Elon Musk σε δημοπρασία έναντι 1 εκατ. δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε η αποκάλυψη του ηλεκτρικού pickup truck της Tesla σίγουρα προκάλεσε σάλο. Ένας αναλυτής της Wall Street είπε ότι το ηλεκτρικό Cybertruck φαίνεται «πραγματικά παράξενο», ενώ κατά την διάρκεια της παρουσίας του κανείς δεν θα ξεχάσει τη στιγμή που ο Musk έσπασε τα παράθυρά του που διαφήμιζε ότι είναι αλεξίσφαιρα…

Ωστόσο ο Musk είχε αναφέρει ότι το σχέδιο του pickup ήταν εμπνευσμένο από δύο ταινίες: το κλασικό «Blade Runner» και την ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1977 «The Spy Who Loved me».

Advertisement

Η ταινία του James Bond περιλάμβανε μια Lotus Esprit του 1976 που γίνονταν και υποβρύχιο. Ο δισεκατομμυριούχος ανέβασε ένα απόσπασμα της ταινίας στο Twitter, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός του Cybertruck «επηρεάστηκε εν μέρει» από το αυτοκίνητο της ταινίας.

Στην πραγματικότητα, ο Musk εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την «υποβρύχια» Lotus που το 2013 αγόρασε έναντι 1 εκατ. δολαρίων ένα από τα πραγματικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα μέσω μιας δημοπρασίας του οίκου RM Sotheby’s.

Advertisement

«Ήταν καταπληκτικό ως μικρό παιδί στη Νότια Αφρική να βλέπεις τον James Bond στο The Spy Who Loved Me να οδηγεί την Lotus Esprit του από μια προβλήτα και πατώντας ένα κουμπί και να το μεταμορφώνει σε υποβρύχιο. Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι δεν μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί. Αυτό που πρόκειται να κάνω είναι να το αναβαθμίσω με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Tesla και να προσπαθήσω να το μεταμορφώσω πραγματικά», τόνισε ο Musk στον Τύπο μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην περιγραφή του οίκου δημοπρασίας RM Sotheby’s για το αυτοκίνητο σημειώνεται ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υποβρύχιο, αν και δεν μπορούσε να οδηγηθεί στην ξηρά, καθώς το εν λόγω αυτοκίνητο τροποποιήθηκε για τη μαγνητοσκόπηση των υποβρύχιων σκηνών της ταινίας.

Advertisement

Ο Sotheby’s σημειώνει επίσης ότι το αυτοκίνητο, το οποίο έχει το παρατσούκλι “Wet Nellie”, διαθέτει ”μια συστοιχία τεσσάρων προπέλων” στο πίσω μέρος του οχήματος που του επιτρέπουν να κινείται κάτω από το νερό ενώ τροφοδοτείται από ηλεκτρικούς κινητήρες μέσα σε ένα υδατοστεγές διαμέρισμα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης «αρθρωτά πτερύγια» που μπορούν να μετακινηθούν με μηχανικούς μοχλούς για να κατευθύνουν, ενώ η υποβρύχια κατάδυση καθίσταται δυνατή από δεξαμενές που γεμίζουν με νερό. Οι υποβρύχιες σκηνές στην ταινία πραγματοποιήθηκαν στην πραγματικότητα από έναν συνταξιούχο των ειδικών δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών (Navy Seal) φορώντας πλήρη εξοπλισμό κατάδυσης με φιάλες οξυγόνου, καθώς το εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν γεμάτο με νερό, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του Lotus Esprit στο «The Spy Who Loved Me», το αυτοκίνητο κρατήθηκε σε μια αποθήκη στο Long Island της Νέας Υόρκης για περισσότερο από μια δεκαετία. Το 1989, η αποθήκη δημοπρατήθηκε χωρίς να την ανοίξει κανείς, έναντι μόλις 100 ευρώ σε έναν εργολάβο οικοδομών και τη σύζυγό του, σημειώνει ο οίκος Sotheby’s.

Όταν σήκωσαν την κουκούλα με την οποία ήταν σκεπασμένη η Lotus, κανείς από τους δύο τους δεν συνειδητοποίησε ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα χρυσωρυχείο, αφού δεν είχαν δει την ταινία του James Bond.

Τελικά κάποια στιγμή νοίκιασαν την ταινία, και τότε ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τον Roger Moore να κάθεται στο τιμόνι του αυτοκινήτου που είχαν στο γκαράζ τους. Ο άνδρας αποφάσισε να φτιάξει την Lotus και να την εκθέσει.

Το 2013, το αυτοκίνητο πιστοποιήθηκε ως ένα από τα οκτώ που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα εκείνης της ταινίας και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πουλήσουν σε δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s. Ο αγοραστής δεν αποκάλυψε τότε το όνομά του και αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν ο ίδιος που κάποτε έβλεπε τον James Bond στο σπίτι του, στη Ν. Αφρική που δεν ήταν άλλος από τον Elon Musk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: Ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla!
Τι λέει ο Musk για τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Tesla και Hertz
Ναι μεν, αλλά, από τον Elon Musk!