Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγός διορθώνει το Tesla Model Y την τελευταία στιγμή (+video)

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγός διορθώνει το Tesla Model Y την τελευταία στιγμή (+video)

ΝΕΑ

Οδηγός διορθώνει το Tesla Model Y την τελευταία στιγμή (+video)

ΝΕΑ

Το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης FSD Beta αποσυντονίστηκε από την εμφάνιση ενός οχήματος στο αντίθετο ρεύμα, μ’ αποτέλεσμα να προβεί σε έναν ελιγμό… αυτοκτονίας.

Advertisement
Advertisement

Τεράστια είναι τα ποσά που επενδύσει η Tesla για τη συνεχή βελτιστοποίηση των τεχνολογιών ημι-αυτόνομης οδήγησης. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια σειρά συμβάντων που καταδεικνύουν πως ο δρόμος προς την τελειότητα των εν λόγω συστημάτων είναι μακρύς.

Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή ένα Tesla Model Y το οποίο κατέληξε… στα χωράφια εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας του συστήματος Full Self-Driving Beta.

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε το μεσαίο SUV της Tesla να κινείται κατά τις νυχτερινές ώρες σε έναν επαρχιακό δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με τον οδηγό να έχει εμπιστευτεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Όταν όμως εμφανίζεται ένα άλλο όχημα στην αντίθετη λωρίδα, το Tesla Model Y δείχνει να «αποσυντονίζεται» και να στρίβει απότομα προς το μέρος του πρώτου.

Για καλή του τύχη, ο οδηγός του ηλεκτρικού SUV έχει την προσοχή του στον δρόμο, κάτι που του επιτρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο του τιμονιού, αποτρέποντας την τέλεση μετωπικής σύγκρουσης.

Advertisement

Πάνω στον πανικό του, βέβαια, ο οδηγός δεν καταφέρνει να «ζυγίσει» την ασκούμενη δύναμη στο τιμόνι, μ’ αποτέλεσμα να προκληθεί υπερδιόρθωση και το Tesla να καταλήγει σε παρακείμενο χωράφι.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επιβαίνοντες του Tesla (άγνωστος ο αριθμός) δεν αποκόμισαν κάποιον τραυματισμό, αλλά το όχημα υπέστη ζημιές στο πλαίσιο και το σύστημα ανάρτησης.

Τα ίδια δημοσιεύματα προσθέτουν ότι στις αρχές του μήνα η Tesla εισήγαγε μια νέα αναβάθμιση για σύστημα Full Self-Driving Beta, για τον αποτελεσματικότερο εντοπισμό αντικειμένων.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η Tesla είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων. Αφορμή στάθηκε ένα επίσημο βίντεο της, με έτος δημοσίευσης το 2016, που έδειχνε ένα όχημά της να κινείται απρόσκοπτα εντός των στενών μιας πόλης, με ενεργοποιημένο το Autopilot.

Advertisement

Πρώην μηχανικοί της Tesla, ωστόσο, αποφάσισαν να καταρρίψουν το αφήγημα της εταιρείας, κάνοντας λόγο για μοντάζ και παραποιημένες εικόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Cyberquad: Τετράτροχη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα για παιδιά (+video)
Tesla Cybertruck: Nέες εκδόσεις και ας μην έχει καν παρουσιαστεί
Απρόσεκτος οδηγός «πέταξε» με Tesla Model S και 6 παιδιά επιβάτες (+video)