Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι το περίεργο έχει αυτό το Toyota GR Yaris;

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι το περίεργο έχει αυτό το Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Τι το περίεργο έχει αυτό το Toyota GR Yaris;

ΝΕΑ

Το Toyota GR Yaris έχει δημιουργήσει ήδη τον δικό του μύθο τόσο στον δρόμο όσο και στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Όμως, κάποιοι θέλουν να του προσδώσουν μια άλλη αίγλη.

Advertisement
Advertisement

Το GR Yaris είναι ένα από τα πολυσυζητημένα hot hatches της εποχής μας και έχει θέσει τις βάσεις για να περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πιο διακεκριμένα.

Η αναπάντεχη παρουσία του έδειξε ότι στην Toyota δεν έχουν ξεχάσει την τέχνη να δημιουργούν αυτοκίνητα για που προσφέρουν μεγάλη οδηγική χαρά αλλά και να ξεχωρίζουν στο WRC.

Η πορεία της στον θεσμό την τελευταία πενταετία, δηλαδή από τότε που παρουσίασε το GR Yaris, είναι χαρακτηριστική και καταλυτική. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει κερδίσει πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών.

Tommi Mäkinen-Risto Mannisenmäki, Mitsubishi Lancer Evoluton V (1998).

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματά της παραπέμπουν σε μια αντίστοιχη ιστορία, αυτή της Mitsubishi. Οι φίλοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι θα θυμούνται ότι στη δεκαετία του 1990 o Τόμι Μάκινεν κέρδισε για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (1996, 1997, 1998, 1999) τον Παγκόσμιος τίτλο Οδηγών με το Lancer Evolution.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιαπωνική εταιρεία ζήτησε τη βοήθεια και την ουσιαστική συνδρομή του Φινλανδού πολυπρωταθλητή για τη δημιουργία και την ανάπτυξη της Toyota Gazoo Racing World Rally Team. Υπό την καθοδήγησή του η αγωνιστική ομάδα έφτασε στην κορυφή του θεσμού.

Advertisement

Τα παραπάνω είναι γνωστά, λίγο-πολύ. Φαίνεται, όμως, ότι οι άνθρωποι της πολωνικής εταιρείας Dytko Sport, οι οποίοι βελτιώνουν κινητήρες αγωνιστικά οχήματα. θέλησαν να τα συνδυάσουν με κάποιο τρόπο. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Στο συγκεκριμένο GR Yaris τοποθέτησαν τον κινητήρα τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με την κωδική ονομασία «4B11T» του Mitsubishi Lancer Evolution X!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris ανανεώνεται για να… γουστάρεις!
Το Toyota Yaris έφτασε τα 10.000.000! (+video)
Πως μπορεί να είναι ένα νέο Mitsubishi Lancer Evolution;