Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP

ΝΕΑ

Ένα Suzuki Swift αφιερωμένο σε θρύλο του MotoGP

ΝΕΑ

Η Suzuki Ιταλίας τίμησε τον θρύλο των Grand Prix μοτοσικλέτας Κέβιν Σβάντζ με ένα ιδιαίτερο Swift.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1990 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP (τότε Grand Prix GP500) υπήρξε μια γενιά Αμερικανών αναβατών οι οποίοι κυριαρχούσαν σε κάθε αγώνα. Ανάμεσά τους ήταν και ένας ατίθασος Τεξανός, ο οποίος έπαιζε το ρόλο του αουτσάιντερ καθώς οδηγούσε εκείνη την περίοδο την υποδεέστερη Suzuki RGV500 σε σχέση με τις πανίσχυρες Honda NSR500.

Ο Κέβιν Σβάντζ, παρά τις αντιξοότητες κατάφερε το 1993 να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με την Suzuki, κάτι που τον έβαλε αυτόματα στη λίστα με τους πρεσβευτές της Suzuki.

Για να γιορτάσει η Suzuki Ιταλίας τα 30 χρόνια από εκείνη την τεράστια επιτυχία, αποφάσισε να αφιερώσει στον Τεξανό αναβάτη ένα αυτοκίνητο (Suzuki Swift Sport), μια μοτοσικλέτα (Suzuki GSX-8S) και μια εξωλέμβια μηχανή σκάφους (DF200AP).

Advertisement
Advertisement

Το Suzuki Swift Kevin Schwantz Edition όσον αφορά το τεχνικό του κομμάτι παραμένει ανέπαφο. Το ήπια υβριδικό σύνολο αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής με κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και τεχνολογία.

Advertisement

Εξωτερικά ωστόσο το αυτοκίνητο είναι μοναδικό. Ο χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από τον χορηγό που είχε εκείνη την περίοδο η Suzuki στα Grand Prix, που ήταν η Lucky Strike. Το λευκό λοιπόν και το κόκκινο επικράτησαν με ένα μεγάλο στρογγυλό νούμερο 34 να έχει τοποθετηθεί στο καπό. Η ειδική έκδοση κατασκευάστηκε σε 5 αντίτυπα στην τιμή των 27.500 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα ήταν ένα υβρίδιο Suzuki Jimny και Toyota Land Cruiser;
Suzuki Vitara: Με όνομα βαρύ
Suzuki S-Cross: Συνταγή επιτυχίας