ΝΕΑ

Suzuki Vitara: Με όνομα βαρύ

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Suzuki Vitara: Με όνομα βαρύ

ΝΕΑ

Suzuki Vitara: Με όνομα βαρύ

ΝΕΑ

Το Suzuki Vitara συνεχίζει να γράφει τη δική του μοναδική στον κόσμο της αυτοκίνησης και στην υβριδική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Αν κάνετε μια ιστορική έρευνα να αναζητήσετε τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην αγορά για περισσότερα από 40 συνεχόμενα χρόνια σίγουρα στην κορυφή αυτής της λίστας θα συναντήσετε το Suzuki Vitara. Από το 1988 που ξεκίνησε την πορεία του ως ένα μικρό 4Χ4, το Vitara μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως πρωτοπόρος της κατηγορίας τόσο των SUV όσο και των crossover αυτοκινήτων.

Εκείνο που δεν μπορεί ακόμα και σήμερα να συλλάβει το μυαλό είναι ότι ακόμα και σήμερα, 45 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του Vitara, το SUV της Suzuki συνεχίζει να δείχνει το δρόμο σε τομείς όπως η ασφάλεια, η τεχνολογία και η άνεση.

Το νέο Suzuki Vitara έχει περάσει πλέον στην εξηλεκτρισμένη εποχή και ταυτόχρονα αποτελεί το πιο σοφιστικέ σχεδιαστικά Vitara που κατασκευάστηκε ποτέ. Το SUV της Suzuki εκπέμπει μια αίσθηση πολυτέλειας που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και με έναν στιβαρό τρόπο κάνει αισθητή την παρουσία του από όπου περάσει.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός μέρος είναι υπερυψωμένο και η μάσκα είναι επιβλητική, ενώ οι προβολείς εκτός από την αποτελεσματικότητα στον φωτισμό, είναι όμορφα σχεδιασμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος με την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή από τα φωτιστικά σώματα και τον διακριτικό προφυλακτήρα που ξεκαθαρίζει ότι η περιπέτεια αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του νέου Vitara.

Advertisement

Το πολυτελές SUV της Suzuki κρατάει ζωντανή την κληρονομιά του ζωντανή όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Όταν βρεθείς στο εσωτερικό αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά με χρήση ποιοτικών υλικών. Παράλληλα, οι χώροι είναι άφθονοι θέτουν ψηλά τον πήχη στην κατηγορία, ενώ το πορτμπαγκάζ των 362 λίτρων (642 λίτρα με αναδιπλούμενο το πίσω κάθισμα) διασφαλίζουν άνετα ταξίδια με τις αποσκευές όλης της οικογένειας.

Advertisement

Το νέο Suzuki Vitara έχει ακολουθήσει την τάση της υβριδικής τεχνολογίας έχοντας εξοπλιστεί με δύο υβριδικά σύνολα μετάδοσης. Το πρώτο είναι το δοκιμασμένο σύνολο βενζίνης των 1.4 λίτρων (Boosterjet) το οποίο με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται είτε στους δύο, είτε στους τέσσερις τροχούς (All Grip) μέσω χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα με Mild Hybrid εμπλοκή.

Από την άλλη, το Vitara επωφελείται και από το Strong Hybrid σύνολο βενζίνης των 1.5 λίτρων απόδοσης 102 ίππων το οποίο συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 33 ίππων. Το σύνολο συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο 6AGS, ενώ και εδώ υπάρχει επιλογή δικίνητης και τετρακίνησης έκδοσης (All-Grip).

Advertisement

Η Suzuki ανέκαθεν έδινε έμφαση στην ασφάλεια και στην περίπτωση του Vitara έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει το σύστημα Dual Sensor Brake Support, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου, σύστημα αυτόματης πέδησης σε ενδεχόμενη σύγκρουση, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και Adaptive Cruise Control.

Και επειδή από τον χαρακτήρα ενός Vitara δεν θα μπορούσε να λείπει ο περιπετειώδης χαρακτήρας, η Suzuki στην έκδοση All Grip έχει δημιουργήσει πολλαπλές επιλογές τετρακίνησης. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα στις Auto, Sport, Snow και Lock προκειμένου να προσαρμοστεί το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες εύκολα και με ασφάλεια.

Το νέο Suzuki Vitara είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, την GL, την GL+ και την GLX. Ο ενδιαφερόμενος να βρει στις παραπάνω εκδόσεις ακριβώς το πακέτο που χρειάζεται και θα απολαύσει μεταξύ άλλων προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, ράγες οροφής και πολλά ακόμα που θα κάνουν την καθημερινότητά του εύκολη και πρακτική.

Το νέο Suzuki Vitara έρχεται σε έξι διαφορετικούς χρωματισμούς και πέντε διχρωμίες με την τιμή να ξεκινάει από τις 19.580 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσοι μπορούν να στριμωχτούν μέσα σε ένα Suzuki Vitara; (+video)
Το Suzuki Vitara νίκησε στον «τάρανδο» (+video)
Δοκιμή: Suzuki Vitara Full Hybrid AllGrip