Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Galaxy είναι ακόμα μια νέα εταιρεία της Geely (+video)

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Galaxy είναι ακόμα μια νέα εταιρεία της Geely (+video)

ΝΕΑ

H Galaxy είναι ακόμα μια νέα εταιρεία της Geely (+video)

ΝΕΑ

Η Geely ίδρυσε μια καινούργια εταιρεία την οποία ονόμασε Galaxy με σκοπό να δημιουργεί εξηλεκτρισμένα και αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

O Όμιλος Geely («Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd») διαθέτει πολλές εταιρείες, συνεπώς μία ακόμα δεν είναι πρόβλημα. Αυτή τη φορά η ίδρυση της Galaxy αφορά στην εξέλιξη και κατασκευή εξηλεκτρισμένων νέων μοντέλων τα οποία θα είναι Plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά, σε δεύτερο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης που έγινε στην πόλη Hangzhou (δηλαδή εκεί όπου βρίσκεται η έδρα τής Geely) για την ανακοίνωση σύστασης της νέας εταιρείας παρουσιάστηκαν και τα πρώτα αυτοκίνητα αυτής, όπως και το πρωτότυπο Light.

Το ένα είναι το τετράθυρο L6 και το SUV L7. Και τα δύο έχουν Plug-in υβριδικό σύστημα και ξεχωρίζουν για τη σχεδίαση του αμαξώματός τους. Οι πωλήσεις τους αναμένεται να ξεκινήσουν από το δεύτερο μισό του έτους, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Τα Galaxy L6 και L7 βασίζονται στην πλατφόρμα «E-CMA» («Electric Compact Modular Architecture») η οποία χρησιμοποιείται στα Volvo και Lynk & Co. και θα είναι τα πρώτα μοντέλα τού Ομίλου Geely τα οποία θα διαθέτουν το καινούργιο σύστημα «Aegis» που έχει εξελίξει η κινεζική εταιρεία, το οποίο προστατεύει τις μπαταρίες από φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης.

Advertisement

Επίσης, θα διαθέτουν το σύστημα που ονομάζεται «Wise Star Cloud Connected Central Computing System» χάρη στο οποίο αποτρέπεται η υπερθέρμανσή τους και αυξάνεται κατά 20% η διάρκεια «ζωής» τους, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας.

To πρωτότυπο Light έχει εντυπωσιακό αεροδυναμικό αμάξωμα και ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,19, όπως ανακοινώθηκε. Εκτός από την εξωτερική σχεδίαση εντύπωση προκάλεσε και το εσωτερικό του, όπου το ταμπλό του ουσιαστικά είναι μία οθόνη η οποία εκτείνεται σε όλο το εύρος αυτού. Η έκδοση παραγωγής ενδεχομένως να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους.

Advertisement

Τέλος, το επιχειρηματικό πλάνο τής Galaxy είναι αρκετά φιλόδοξο, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτό, προβλέπει τη δημιουργία επτά καινούργιων μοντέλων εντός των επόμενων δύο ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο λογότυπο (και) για την Geely
Ποιοί κυριαρχούν στα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά;
Το Zeekr 001 σπάει το «φράγμα» των 1.000 χιλιομέτρων