Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι φίλοι του Golf GTI αποχαιρετούν το Wοrthersee Treffen

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι φίλοι του Golf GTI αποχαιρετούν το Wοrthersee Treffen

ΝΕΑ

Οι φίλοι του Golf GTI αποχαιρετούν το Wοrthersee Treffen

ΝΕΑ

Μια από τις σημαντικότερες γιορτές των φίλων του Volkswagen Golf GTI κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω… ρύπων!

Advertisement
Advertisement

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές των φίλων του Volkswagen Golf GTI τα τελευταία 40 χρόνια ήταν το Wörthersee Treffen στην Αυστρία. Κάθε χρόνο από το 1982 οι θανατικοί του Golf GTI μαζεύονταν στην πόλη Maria Wörth της Αυστρίας για να διασκεδάσουν, να συζητήσουν και φυσικά να επιδείξουν τα μοναδικά τους αυτοκίνητα.

Τα τελευταία τρία χρόνια η διοργάνωση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι φανατικοί φίλοι του θεσμού ταξίδευαν μέχρι την Maria Wörth για να συναντηθούν, παρά τον κίνδυνο να συλληφθούν. Όπως όλα δείχνουν όμως η συγκεκριμένη γιορτή δεν θα συνεχιστεί καθώς οι άνθρωποι της οργάνωσης εξέδωσαν μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι κανένα event δεν θα πραγματοποιηθεί το 2023.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου της περιοχής, Markus Perdacher, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά οικολογικός και έχει να κάνει με την αναστάτωση που προκαλείται στο περιβάλλον από τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και αυτοκινήτων. Μάλιστα, οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα στην περιοχή και ξεκίνησαν ήδη εργασίες που αφορούν την βιωσιμότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πάντως η ίδια η Volkswagen από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το ζήτημα έχει ξεκινήσει έρευνα για να στηρίξει όπως μπορεί τους φίλους του GTI. Στόχος είναι να παραμείνει ζωντανή η σπίθα των θαυμαστών του αυτοκινήτου και η κοινότητα να βρει έναν χώρο να συναντιέται και να γιορτάζει την κοινή αγάπη. Μια λύση πάντως θα μπορούσε να είναι η μετατροπή της γιορτής σε VW ID. Festival που αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας ώστε να ταιριάζουν με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της περιοχής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι είναι το αναβαθμισμένο Volkswagen Touareg
Το κόλπο γκρόσο της Volkswagen με την πλατφόρμα MQΒ
Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Volkswagen Touareg

Advertisement