Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Kia (εκτός του EV9);

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι νέο ετοιμάζει η Kia (εκτός του EV9);

ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Kia (εκτός του EV9);

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, η επιχειρηματική και εμπορική ανάπτυξη της Kia έχει προκαλέσει εντύπωση και το ενδιαφέρον των ανταγωνιστών της. Όλα δείχνουν ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί με έντονο ρυθμό.

Advertisement
Advertisement

Πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2022, τα στελέχη τού Ομίλου Hyundai-Kia ανακοίνωσαν προς τους επενδυτές ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο: Τη δημιουργία 14 νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως το τέλος του 2027.

Τα πρώτα εξ αυτών εμφανίστηκαν εντός της περυσινής χρονιάς τόσο για τη Hyundai όσο και για την Kia (π.χ. Ioniq 6 και EV6, αντίστοιχα) και το αποτέλεσμα εξέπληξε με τη σχεδίασή τους και τα γενικότερα χαρακτηριστικά τους.

Σε ό,τι αφορά στην Kia, οι Νοτιοκορεάτες ετοιμάζουν δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα είναι μικρότερα και οικονομικώς προσιτότερα από το EV6. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Korea Herald» αυτά θα είναι τα EV3 και EV4.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων αναφέρονται σε αυτό, το πρώτο θα είναι η εκδοχή της Kia στο Ioniq 4 το οποίο θα δημιουργηθεί από τη Hyundai (και θα είναι ο αντικαταστάτης τού Hyundai Veloster). Μάλιστα, το EV3 πρόκειται να αντικαταστήσει το Kia Ceed στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το EV4 θα είναι ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover το οποίο θα μοιράζεται κοινά στοιχεία με το Hyundai Ioniq 3. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την απόδοσή τους, ωστόσο στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τόσο το Kia EV3 όσο και το Kia EV 4 θα διατίθεται σε εκδόσεις με μέγιστη ισχύ από 170 ίππους έως 235 ίππους.

Advertisement

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να διατεθούν και στην έκδοση GT η οποία θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ η οποία θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Kia EV6 GT.

Όπως αναφέρεται στη νοτιοκορεατική εφημερίδα, η διαδικασία παραγωγής των δύο καινούργιων μοντέλων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024 στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη Gwangmyeong, στα βορειοδυτικά της Νότιας Κορέας.

Advertisement

Επίσης, αναφέρεται ότι η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα καινούργιο εργοστάσιο στην περιοχή Hwaseong, στα περίχωρα αυτής, στο οποίο θα κατασκευάζονται αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Η δημιουργία του θα ξεκινήσει πριν το προσεχές καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί το 2025. Η ετήσια παραγωγική δυνατότητά του θα είναι 150.000 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 150 PS 6MT 2WD
Με το Kia EV6 GT στο Nurburgring (+video)
Γιατί το νέο Kia EV6 σαγηνεύει σήμερα τα πλήθη…