Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το Kia EV6 GT στο Nurburgring (+video)

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με το Kia EV6 GT στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Με το Kia EV6 GT στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Αν έχετε απορία πως μπορεί να πηγαίνει ένα ηλεκτρικό SUV με 585 άλογα στην Πράσινη Κόλαση, απλά δείτε το βίντεο!

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV6 GT είναι ηλεκτρικό και το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει η κορεατική εταιρία. Στη χώρα μας προσφέρεται στην τιμή των 75.990 ευρώ (65.990 με την κρατική επιδότηση και την έκπτωση).

Μέχρι να το δοκιμάσουμε και στους ελληνικούς δρόμους ας δούμε τι μπορεί να κάνει στα χέρια ενός πολύ ικανού συναδέλφου από το γαλλικό L’argus.

Όπως θα δείτε το EV6 GT μοιάζει παιχνιδάκι στα χέρια του εξαιρετικού οδηγού και εντύπωση προκαλεί το πολύ καλό στήσιμο του αυτοκινήτου όσο και το πόση δύναμη δίνει ο πίσω ηλεκτροκινητήρας προκαλώντας πολύ εύκολα την υπερστροφή (τουλάχιστον όπου δεν την επιδιώκει ο οδηγός με μεταφορά βάρους).

Advertisement
Advertisement

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι σημειώσεις του δοκιμαστή που λέει πως στο GT Mode η κατανομή στον πίσω άξονα μέσω ενός ψευδό-μπλοκέ είναι διασκεδαστική. Αναφέρεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση που μαζεύει τις κινήσεις στις στροφές, αλλά και στην κατανάλωση των 92 kWh που είναι πολύ χαμηλότερη από των BMW i4 M50 και Porsche Taycan Turbo S που ξεπέρασαν τις 130 kWh!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD 229 PS
Πώς λέτε να τα πήγε η Ferrari 355 κόντρα στο Kia EV6; (+video)