Live Κίνηση
Περισσότερα
KIA 2023

Γιατί το νέο Kia EV6 σαγηνεύει σήμερα τα πλήθη…

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το νέο Kia EV6 σαγηνεύει σήμερα τα πλήθη…

KIA 2023

Γιατί το νέο Kia EV6 σαγηνεύει σήμερα τα πλήθη…

KIA 2023

Με το νέο και εξαιρετικό EV6 η Kia αποδεικνύει στο κοινό πως εκτός από ικανά οχήματα, μπορεί να γίνει και ένας πρωτοπόρος στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τίποτα λιγότερο…

Advertisement
Advertisement

Η Kia αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός πως τελικά έχει περάσει στην επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων με το νέο EV6, το οποίο μάλιστα είχε ευθύς εξαρχής ως στόχο την κορυφή.

Το EV6 είναι το πιο ξεχωριστό σχεδιαστικά και το πιο άρτιο τεχνολογικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Έτσι απλά και περιεκτικά.

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό Kia που βασίζεται στην εξελιγμένη ειδικά για την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα δυνατά σημεία του EV6 είναι ο σχεδιασμός του. Από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις κρατά ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς τις λεπτομέρειές του δεν τις συναντάς εύκολα στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Το πίσω μέρος είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον σημείο του EV6, με τους ταλαντούχους σχεδιαστές της Kia να έχουν δημιουργήσει ένα φουτουριστικό, μοναδικό σύμπλεγμα φωτιστικών σωμάτων με πολύ χαρακτηριστικά φωτεινή υπογραφή και ξεχωριστή αισθητική.

Advertisement

Το Kia EV6 είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις όσον αφορά την απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσής του. Η πρώτη (Platinum) είναι με έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς με απόδοση 170 ίππους και 350 Nm ροπής, η δεύτερη (Titanium) είναι επίσης με έναν ηλεκτροκινητήρα και πίσω κίνηση με απόδοση 230 ίππους και 350 Nm ροπής και η τρίτη (GT-Line) διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς με απόδοση 325 ίππους και 605 Nm ροπής.

Advertisement

Η κορυφαία εκδοχή του είναι η GT, στην οποία η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 585 ίππους, ενώ εξίσουν εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του (0-100 χλμ./ ώρα σε 3,5 δεύτερα, τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα).

Advertisement

Τα EV6 εξοπλίζονται με μπαταρίες χωρητικότητας 58,0 και 77,4 kWh με την αυτονομία να έχει ένα εύρος από 394 μέχρι 528 χιλιόμετρα σε μικτή οδήγηση. Η φόρτιση γίνεται με πολλαπλούς τρόπους, είτε σε wallbox είτε σε ταχυφορτιστή DC με τους χρόνους να κυμαίνονται από 5 ώρες και 55 λεπτά σε AC 11 kW μέχρι 63 λεπτά σε DC 50 kW και μόλις 18 λεπτά σε DC 350 kW. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης, για ώρα ανάγκης και σε απλή οικιακή παροχή.

Στο εσωτερικό του νέου EV6 αντικρίζεις μια σύγχρονη και πρωτοποριακή σχεδίαση που ξεχειλίζει από τεχνολογία. Μπροστά σου έχεις δύο οθόνες 12,3 ιντσών, που σχηματίζουν μια ενιαία κυρτή επιφάνεια. Η πρώτη είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η δεύτερη το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment.

Τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας και η Kia μάλιστα προσφέρει προαιρετικά δερμάτινες επιφάνειες vegan στο πλαίσιο της ολιστικής βιωσιμότητας. Τίποτα δεν άφησε η Kia στην τύχη του…

Το νέο EV6 διαθέτει τις πιο εξελιγμένες δυνατότητες διασύνδεσης με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto συνοδευόμενο από όλες τις εφαρμογές που κάνουν τη ζωή του οδηγού εύκολη στο ταξίδι και την καθημερινότητα.

Γνώρισε εδώ το εντυπωσιακό νέο Kia EV6:

https://www.kia.com/gr/nea-modela/ev6/anakalipste-to/

Παράλληλα, το ηλεκτρικό και εντυπωσιακό Kia υιοθετεί όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως είναι, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, το σύστημα αποφυγής παρέκκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα ηχητικής προειδοποίησης και αυτόματης έκτακτης πέδησης για την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτοκίνητα, δίκυκλα και πεζούς, το σύστημα αυτόματης πέδησης για την αποφυγή σύγκρουσης σε διασταύρωση με αντιθέτως κινούμενο όχημα, το σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας, πορείας και απόστασης από το προπορευόμενο όχημα όπως επίσης και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Kia EV6 είναι ξεχωριστό!
Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment (+video)