Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)

ΝΕΑ

Η Maserati παρουσίασε την κουπέ Ghibli στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1966 και έγινε γρήγορα το αγαπημένο αυτοκίνητο των jet setters, έτσι σύντομα προέκυψε ζήτηση για μια ανοιχτή έκδοσή της.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία το παρήγγειλε στην Ghia και αυτό είναι το πρώτο της μοντέλο.

Το πρώτο από τα μόλις 125 μοντέλα, Maserati Ghibli Spyder, που κατασκευάστηκαν έχει τον αριθμό πλαισίου 1001 και διαθέτει μερικές μοναδικές λεπτομέρειες.

Εκτός από το χειροποίητο εκπληκτικό αμάξωμα του Giorgetto Giugiaro, η πρώτη Ghibli Spyder θα πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey και διαφέρει από τo όχημα παραγωγής στις:

Advertisement
Advertisement

Χειρολαβές των θυρών του (είναι τοποθετημένες σε εσοχές οβάλ) και την έλλειψη εξωτερικών καλυμμάτων για τις τάπες  καυσίμου (είναι κρυμμένες στο πορτμπαγκάζ). Το καπό του χώρου αποσκευών  είναι επίσης μακρύτερο σε αυτό το πρωτότυπο από ό,τι στο μοντέλο παραγωγής και διαθέτει μια γραμμή ενίσχυσης για βελτίωση της ακαμψίας.

Advertisement

Η κεραία του ραδιοφώνου, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από τα νεότερα μοντέλα και τα λογότυπα είναι τοποθετημένα στην πλευρά του οδηγού και στο πίσω μέρος. Μηχανικά, το αυτοκίνητο είναι παρόμοιο με το αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά οι κεφαλές του είναι κατασκευασμένες με επιπλέον θέσεις για μπουζί. Αρχικά οι κινητήρες (V8 4,7 λίτρων 314 ίππων) είχαν προδιαγραφές twin spark αν και κανένα αυτοκίνητο δεν κυκλοφόρησε με διπλά μπουζί.

Advertisement

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Αμερική τη δεκαετία του ’70 και μέχρι τη δεκαετία του ’80 διατηρήθηκε σε κλειστό γκαράζ. Αυτό σήμαινε ότι ήταν πάντα σε σχετικά καλή κατάσταση, αν και έγιναν κάποιες τροποποιήσεις με τα χρόνια, όπως η εγκατάσταση καθρεφτών και ηχείων.

Το 2018, ωστόσο, πουλήθηκε σε δημοπρασία από την RM Sotheby’s στο Monterey. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε τη Spyder στην RM Auto Restoration για πλήρη ανακαίνιση. Η αποκατάσταση περιελάμβανε πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, των φρένων και της ανάρτησης.

Advertisement

Το ταμπλό, εν τω μεταξύ, επισκευάστηκε με το κατάλληλο ύφασμα και τοποθετήθηκε νέα καφέ μοκέτα. Τα καθίσματα και το εσωτερικό «ντύθηκαν» με καφέ δέρμα Maserati, το παρμπρίζ αντικαταστάθηκε και σφραγίστηκε, οι ζάντες αλουμινίου Campagnolo ανακαινίστηκαν και πήραν νέα ελαστικά Pirelli Cinturato.

Το αμάξωμα, επίσης, ανακατασκευάστηκε και βάφτηκε με τη σωστή βαφή Giallo, ενώ η μαλακή οροφή ράφτηκε με νέο καφέ καμβά, κάτι που έκανε το αυτοκίνητο να δείχνει καινούργιο. Ως αποτέλεσμα της αναπαλαίωσης, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα πουληθεί μεταξύ 1.250.000 και 1.600.000 ευρώ στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey την Παρασκευή 19 Αυγούστου. Στο video που ακολουθεί δείτε ένα νεότερο μοντέλο από το 1970 και μία παλαιότερη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To θηρίο του Zagato, τώρα και ανοιχτό
Σε δημοπρασία η Ferrari των «θρύλων»
Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024