Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis

ΝΕΑ

Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis

ΝΕΑ

Η Maserati MC20 Cielo που σημαίνει «ουρανός», θα είναι η ανοιχτή εκοδή της MC20 και ταυτόχρονα το πιο ακριβό μοντέλο από όλα των εταιρειών που ανήκουν στον Όμιλο Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, η αξία του θα είναι 260.000 ευρώ και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Μετά το Μάρτιο, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και στην αμερικάνικη αγορά, από όπου η Stellantis περιμένει τη μεγαλύτερη διείσδυση και προφανώς, τις περισσότερες πωλήσεις.  Το MC20 Cielo είναι το δεύτερο νέο μοντέλο της Maserati που αποκαλύφθηκε φέτος μετά την Grecale. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, Davide Grasso, ανέφερε πως «είμαστε σε φάση επιτάχυνσης» σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας κατά τα αποκαλυπτήρια της Cielo στις εγκαταστάσεις παραγωγής του μοντέλου στη Μόντενα.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati έχει προγραμματίσει για φέτος άλλη μια παρουσίαση νέου μοντέλου, που θα είναι το επανασχεδιασμένο κουπέ, GranTurismo που θα λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2023. Για να επιστρέψουμε όμως στην MC20, η Maserati σχεδιάζει να κατασκευάζει έξι έως επτά κουπέ MC20 και Cielo την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως η ετήσια δυναμική παραγωγής θα φτάνει τα 1.500 αυτοκίνητα.

Η MC20 που λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2021, έχει ήδη παραχθεί σε 1.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 700 έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους. Η Maserati έχει υψηλές προσδοκίες για τις πωλήσεις της Cielo, καθώς οι ιθύνοντες του εργοστασίου περιμένουν πως το μερίδιο των πωλήσεων της ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου θα φτάνει στο 50% της συνολικής ζήτησης.

Advertisement

Η MC20 Cielo διαθέτει αναδιπλούμενη γυάλινη οροφή που είναι κατασκευασμένη από τη Webasto, η οποία ανοίγει και κλείνει σε μόλις 12” και στο διάφανο τμήμα της διαθέτει και ηλεκτροχρωματική τεχνολογία, χάρη στην οποία μπορεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο να αλλάξει απόχρωση και να μην περνάει το βλέμμα. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την πλήρη θέαση του ουρανού όταν η οροφή είναι κλειστή.

Advertisement

Η roadster εκδοχή του μοντέλου, χρησιμοποιεί τον ίδιο turbo κινητήρα V6 Nettuno με χωρητικότητα 3,0 λίτρων που αποδίδει 621 ίππους και 730 Nm ροπής. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Με βάρος 1.540 κιλά, η Cielo ζυγίζει 65 κιλά περισσότερο από την coupe, κάτι που όμως δεν επιβαρύνει τις επιδόσεις του μοντέλου. Αυτό σημαίνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση «έρχονται» σε «στρογγυλά» 3,0 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα η Maserati MC20 Cielo
Maserati MC20: Στην πίστα (video)
Stellantis: Οι ελλείψεις δεν θα τελειώσουν σύντομα