Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTurismo

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTurismo

Mobility

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTurismo

Mobility

Ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Maserati, η GranTurismo, ανανεώθηκε και συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό των μεγάλων και επιβλητικών κουπέ υψηλών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία των κουπέ GT, για τη Maserati ξεκίνησε 75 χρόνια πριν με την A6 1500 και τώρα συνεχίζεται με τη νέα GranTurismo.

Η κουπέ GranTurismo συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την άνεση που χρειάζεται όποιος θέλει να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και να κάνει ταξίδια. Με τη νέα GranTurismo, η Maserati εκτός των άλλων, «ταξιδεύει» στο μέλλον καθώς είναι το πρώτο της μοντέλο με 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Από αισθητικής άποψης, η GranTurismo διατηρεί τη χαρακτηριστικά κομψή γραμμή αλλά και τις αναλογίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα μοντέλα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτό μοντέλο με το «βαρύ» όνομα, εξελίχθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της Maserati και η παραγωγή του έχει αρχίσει από το εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο. Η νέα GranTurismo είναι 100% κατασκευασμένη στην Ιταλία και αποτελεί την επιτομή της «ιταλικής απόδοσης» της πολυτέλειας, που εδώ που τα λέμε, αφορά όλα τα μοντέλα της Maserati. Το νέο coupé είναι εξοπλισμένο με τον Nettuno, τον επαναστατικό V6 που θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις: τη Modena με 490 ίππους και την Trofeo που θα αποδίδει 550 ίππους.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τρεις κινητήρες, είναι η GranTurismo Folgore που υιοθετεί ένα σύστημα τεχνολογίας 800 volt και έχει εξελιχθεί με τεχνικές λύσεις που προέρχονται από τη Formula E. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση η οποία φτάνει τους 760 ίππους και διαθέτει μπαταρία 92,5 kWh, η οποία έχει σχήμα «Τ» και εκτείνεται στο χώρο του κεντρικού τούνελ που διατρέχει το μήκος του αυτοκινήτου. Η Folgore, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Atlantis High.

Advertisement

Στο εσωτερικό, η μοντέρνα καμπίνα της Maserati GranTurismo είναι εξοπλισμένη με καινοτόμα συστήματα, όπως το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assistant (MIA), το πιο πρόσφατο λειτουργικό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μόλις αρχίσει η διάθεση της GranTurismo, θα δούμε και την έκδοση PrimaSeries 75th Anniversary Launch Edition, που θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα έχει κάποια ξεχωριστά στοιχεία εξοπλισμού, ως απευθείας αφιέρωμα στα 75α γενέθλια των μοντέλων της Maserati στην κατηγορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το λέει και το όνομα στη νέα Maserati: Μόνο για πίστα
Η νέα Maserati GranTurismo Folgore στον δρόμο (+video)
Τι ψάρια πιάνει η Porsche 911 Turbo S απέναντι σε μοτό της ΚΤΜ; (+video)

 

Advertisement