Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024

ΝΕΑ

Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024

ΝΕΑ

Όταν η Maserati ανακοίνωσε φέτος τη στρατηγική φιλοσοφία που ακούει στο όνομα Folgore (ένα σχέδιο ηλεκτροκίνησης), δεν αναφέρθηκε καθόλου για το μέλλον της Ghibli.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, ο λόγος που δεν ακούστηκε καθόλου ήταν ότι το μικρότερο μοντέλο της φίρμας θα σταματήσει να παράγεται και ήδη γνωρίζουμε τη χρονιά. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Αυστραλία, Grant Barling, ανέφερε σε αυτοκινητικό μέσο ότι το πολυτελές σπορ μοντέλο θα σταματήσει να προσφέρεται το 2024.

Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι μια νέα τετράθυρη -μικρότερη από τη Ghibli– Maserati θα διαθέτει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Συνήθως, οι εταιρείες “μεγαλώνουν” τα καινούργια τους μοντέλα, κάτι που η ιταλική φίρμα δεν θα το κάνει στην προκειμένη περίπτωση. Το σχέδιο όμως είναι η Ghibli να αντικατασταθεί με την Quattroporte. Μιλώντας ο Barling ειλικρινά, η κατηγορία των μεγάλων αυτοκινήτων είχε πέσει αρκετά – σύμφωνα με το μερίδιο αγοράς- για αυτό και το Ghilbi που κυκλοφορεί από το 2013… ζούσε με δανεικό χρόνο.

Ακόμα, ο Grant Barling ανακοίνωσε ότι ο 3.8 V8 twin-turbo κινητήρας, ο οποίος προέρχεται από τη Ferrari και χρησιμοποιεί η Ghilbi, η Quattroporte και η Levante θα σταματήσει να παράγεται. Αυτό δεν προκαλεί κάποια έκπληξη, δεδομένου ότι η Trident έχει τώρα τον “δικό” της 3λιτρο V6 twin-turbo με την ονομασία Nettuno.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας μικρότερου κυβισμού δεν θα είναι διαθέσιμος για περισσότερα από 7 χρόνια, καθώς η Maserati έχει ήδη ανακοινώσει την ηλεκτροποίησή της μέχρι και το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες GT ​​με την MC20 GT2
Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα
Η Maserati ετοιμάζει την ηλεκτρική GranTurismo Folgore με 1.200 ίππους