Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εθεάθη η Maserati των 1.200 ίππων

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθεάθη η Maserati των 1.200 ίππων

ΝΕΑ

Εθεάθη η Maserati των 1.200 ίππων

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι η νέα Maserati GranTurismo Folgore θα κάνει σύντομα το επίσημο ντεμπούτο της και η ιπποδύναμη φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 1.200 PS.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα όμως, η εκρηκτική Maserati εθεάθη στο Pebble Beach στην Καλιφόρνια, χωρίς καμουφλάζ επάνω της, γεγονός που υπογράφει την επίσημη αποκάλυψη στην επερχόμενη εκδήλωση.

Η Maserati χαρακτηρίζει το νέο της δημιούργημα ως το «πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό coupe» και προσφέρει τεχνολογίες αιχμής, εξαιρετικές επιδόσεις, άνεση και κορυφαία κομψότητα. Το GranTurismo Folgore αναμένεται να έχει ένα σύνολο ισχύος με τρεις κινητήρες ηλεκτρικούς και συνδυαστική ισχύ 1.200 ίππων. Με αυτό το δεδομένο, τα 100 χλμ./ώρα από στάση, θα είναι υπόθεση που θα διαρκεί λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από το ηλεκτρικό μοντέλο που θα αποκαλυφθεί πλήρως σύντομα, θα υπάρξουν και βενζινοκίνητες εκδόσεις της νέας GranTurismo και κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την MC20. Εδώ αξίζει να πούμε, πως η Maserati πούλησε 24.269 μοντέλα την περασμένη χρονιά, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 41% σε σχέση με το 2020.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maserati (@maserati)

Advertisement

Αν προτιμάτε με την γλώσσα των οικονομικών, τα κέρδη ήταν 2 δις. ευρώ μέσα στο 2021. Πρώτο βιολί στις πωλήσεις ήταν η Maserati Levante με ποσοστό 59% μεταξύ των υπολοίπων, με την Ghibli να ακολουθεί με μεγάλη διαφορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024
Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα
Ο ήχος της Maserati Grecale ξεσηκώνει και τον Beckham! (+video)