Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τί είναι το «G-Turn» της νέας Mercedes EQG; (+video)

Ελλάδα 20:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί είναι το «G-Turn» της νέας Mercedes EQG; (+video)

ΝΕΑ

Τί είναι το «G-Turn» της νέας Mercedes EQG; (+video)

ΝΕΑ

Στους Γερμανούς αρέσει να πρωτοπορούν στις νέες τεχνολογίες, ή έστω να τις κάνουν πράξη στα μοντέλα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό φαίνεται πως θα γίνει και στην EQG μέσω μίας χρηστικής τεχνολογίας.

Το «G-Turn» δεν αποτελεί την επίσημη ορολογία για την επιτόπια στροφή 360 μοιρών ενός αυτοκινήτου, αλλά μία πιθανή ονομασία για να εστιάσουμε στην ικανότητα του ηλεκτρικού SUV της Mercedes Benz. Αυτό θα μπορεί να γυρίσει από τη μία κατεύθυνση στην άλλη, χωρίς ελιγμούς και χωρίς μεγάλο κύκλο στροφής, κάτι που θα διευκολύνει το έργο μίας αναστροφής κάθε φορά που είμαστε μακριά από οργανωμένο δρόμο. Ειδικά σε περίπτωση που από τη μία πλευρά έχουμε το βουνό, και από την άλλη πχ έναν γκρεμό, ένα ογκώδες SUV… βασανίζει τον οδηγό μέχρι να αλλάξει πλήρως κατεύθυνση χωρίς να τραυματίσει το αμάξωμα ή να περάσει οριακό κοντά στο τελείωμα του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει στην περίπτωση της EQG με αυτή την τεχνολογία. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τέσσερις μικρούς ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που δίνουν ισχύ τόση όση χρειάζεται και σε όποια κατεύθυνση απαιτείται για να πραγματοποιήσει τον ελιγμό που θέλει ο οδηγός στον ελάχιστο δυνατό χώρο. Η τεχνολογία αυτή δεν είναι κάτι το πρωτοποριακό σαν σκέψη, αφού, η Rivian έχει ήδη προϊδεάσει με το R1T και το Tank Turn που όμως έχει μείνει ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Η Mercedes πάντως το κάνει πράξη και μας το δείχνει μέσω εντός πρώτου βίντεο που πραγματοποιήθηκε σε αμμώδες έδαφος και είναι άκρως εντυπωσιακό. Θα αποτελέσει λοιπόν ένα από τα ατού του πληρέστατου EQG, στην προσπάθεια του να κερδίσει το δύσκολο επίδοξο αγοραστικό κοινό των σκληροτράχηλων premium SUV με αμιγώς ηλεκτρική φύση, από το 2024 και έπειτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ήμασταν μεθυσμένοι» λέει ο πρόεδρος της Mercedes για την AMG-One
Mercedes-Benz: Mythos, όπως λέμε AMG!
Επίσημο: 135 εκατ. ευρώ για τη… Μόνα Λίζα των αυτοκινήτων

Advertisement