Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι γίνεται με το hypercar της Toyota;

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι γίνεται με το hypercar της Toyota;

ΝΕΑ

Τι γίνεται με το hypercar της Toyota;

ΝΕΑ

Στέλεχος της μάρκας μίλησε σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Toyota GR Super Sport.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας πως σταματά η εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής του Toyota GR Super Sport εξαιτίας ενός ατυχήματος στην πίστα Fuji Speedway, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να διαλευκάνουν το τοπίο.

Ειδικότερα, γνωστό ειδησεογραφικό Μέσο ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους της Toyota, ζητώντας τους να αποσαφηνίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με την έκδοση παραγωγής του ιαπωνικού hypercar.

«Προσώρας το GR Super Sport συνεχίσει να είναι ένα πρωτότυπο, με την Toyota να εξετάζει την προοπτική πώλησης του αυτοκινήτου», ήταν η κατατοπιστική απάντηση της μάρκας, που επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει τίποτα οριστικό, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονταν τα ιαπωνικά δημοσιεύματα.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι η Toyota δεν έχει παρατήσει το πρότζεκτ, επιβεβαιώνει και η διενέργεια μιας δημοσκόπησης από τη μάρκα, όπου καλεί τους συμμετέχοντες να απαντήσουν αν κατέχουν ένα Toyota 2000GT ή ένα Lexus LFA. Με αυτό τον τρόπο θέλει να σφυγμομετρήσει το κατά πόσο οι πελάτες της έχουν εμπιστευθεί τα ισχυρά μοντέλα της, στο παρελθόν.

Να διευκρινίσουμε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, προτού ξεσπάσουν οι φήμες για το σφοδρό ατύχημα στην πίστα Fuji Speedway με πρωταγωνιστή το Toyota GR Super Sport. Αλλά, η έρευνα συνεχίζει να είναι “online”, μέχρι και σήμερα.

Advertisement

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως εφόσον το Toyota GR Super Sport διατίθετο στο κοινό, θα ενσωμάτωνε έναν V6 βενζινοκινητήρα και ένα πλήρως υβριδικό σύστημα που θα συνέδραμε στην εκτόξευση της συνδυαστικής στα 1.000+ άλογα.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη μιας έκδοσης παραγωγής ενός εξηλεκτρισμένου αγωνιστικού αποτελεί μια ακανθώδη διαδικασία, κάτι που επιβεβαιώνει και η περίπτωση της Mercedes-AMG με το “One”. Το εν λόγω πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2017, αλλά η είσοδός του στη γραμμή συναρμολόγησης δεν θα γίνει πριν το 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα «κάγκελα» Toyota και Honda στις ΗΠΑ
Αντεπίθεση με νέο Tundra από την Toyota
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής της Toyota για παιδιά επιστρέφει!

 

Advertisement