Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ακυρώνει την έκδοση δρόμου του GR Super Sport

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ακυρώνει την έκδοση δρόμου του GR Super Sport

ΝΕΑ

Η Toyota ακυρώνει την έκδοση δρόμου του GR Super Sport

ΝΕΑ

Η εξέλιξη της έκδοσης δρόμου του αγωνιστικού για το Πρωτάθλημα Αντοχής της Toyota που είχε ανακοινωθεί πως προχωράει, φαίνεται πως σταματάει άδοξα, λόγω ατυχήματος στην πίστα Fuji Speedway.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν επηρεάζεται από την απόφαση της εταιρείας να «τραβήξει την πρίζα» από την εξέλιξη της έκδοσης δρόμου.

Η Toyota αιφνιδίασε τους πάντες σχεδόν στις αρχές του 2018, όταν παρουσίασε το πρωτότυπο GR Super Sport, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξέλιξης ενός hypercar για χρήση δρόμου. Το «σημείο εκκίνησης» για αυτό το project, ήταν η παράλληλη εξέλιξη με το αγωνιστικό για τα πρωταθλήματα αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ένα πρωτότυπο προπαραγωγής της έκδοσης δρόμου, είχε ένα πολύ δραματικό ατύχημα κατά τη διάρκεια πρόσφατων δοκιμών του στην πίστα Fuji Speedway. Το υβριδικό hypercar φέρεται να πήρε φωτιά και υπέστη σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα η Toyota με συνοπτικές διαδικασίες να αποφαίσει για τη διακοπή της εξέλιξής του.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η πιθανή –και ανεπιβεβαίωτη από επίσημες πηγές– διακοπή της εξέλιξης του αυτοκινήτου στην έκδοση δρόμου, δεν επηρεάζει αρνητικά το πρόγραμμα LMD, καθώς επισημαίνεται πως η Toyota δεν έχει κάποια υποχρέωση να παρουσιάσει έκδοση δρόμου για το αγωνιστικό της. Όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του 9X8 Le Mans Hypercar της Peugeot.

Advertisement

Τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται σχετικά με το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Toyota, κάνουν λόγο για πλήρη ετοιμότητα του GR010 Hybrid το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα shakedown με δύο αυτοκίνητα στο Spa-Francorchamps, για να είναι έτοιμο απόλυτα για τον αγώνα αντοχής Le Mans που είχε προγραμματιστεί για τις 21-22 Αυγούστου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota Land Cruiser γίνεται 70 ετών και το γιορτάζει
Συγκριτικό: Hyundai i30 1.0T 48V Hybrid 7-DCT vs Toyota Corolla Hybrid
Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris

 

Advertisement