Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεφτίζουν τα τιμόνια της Tesla;

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεφτίζουν τα τιμόνια της Tesla;

ΝΕΑ

Ξεφτίζουν τα τιμόνια της Tesla;

ΝΕΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα ποιότητας των μοντέλων της Tesla – Το νέο δείγμα της προβληματικής ποιότητας στα μοντέλα της Tesla, είναι αυτό του ιδιαίτερου τιμονιού Yoke, που τοποθετείται στο νέο Model S.

Advertisement
Advertisement

Η λογική «παράδοση τώρα, επισκευή αργότερα» της Tesla που προκύπτει από την ανάλογη διάθεση του Elon Musk, φαίνεται πως δεν έχει ακόμα καταργηθεί.

Στην προκειμένη περίπτωση, είτε λόγω της χρήσης του vegan δέρματος που χρησιμοποιείται για την επένδυση του Yoke είτε λόγω της αυξημένης χρήσης του αντισηπτικού για τα χέρια, το ξεφλούδισμα έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Η πρώτη περίπτωση έγινε γνωστή από τους «The Kilowatts» στο Twitter στις 30 Ιουλίου και αφορούσε ένα Model S Long Range που αγοράστηκε το Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα τέλη Ιουλίου είχε διανύσει περί τα 39.000 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν από τη συγκεκριμένη αφορμή, οδήγησαν στην αποκάλυψη και από άλλους ιδιοκτήτες του μοντέλου πως αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Μάλιστα, ένας από αυτούς, έκανε λόγο για εμφάνιση του προβλήματος μόλις στα 16.000 χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, ενώ προέκυψε κι άλλος με το ίδιο πρόβλημα στα 18.000 χιλιόμετρα. Αμφότεροι έκαναν «παραπομπή» τόσο στο λογαριασμό της Tesla όσο και σε εκείνον του Elon Musk αλλά δεν αποκρίθηκε κανείς.

Όποια και αν είναι η αιτία για το ξεφλούδισμα, αυτό που αναδεικνύεται από ακόμα μια απόδειξη της προβληματικής ποιότητας στα αυτοκίνητα της Tesla, είναι πως πριν την κυκλοφορία τους δεν γίνονται επαρκείς δοκιμές. Με μια τέτοια διαδικασία που προφανώς θα καθυστερούσε την παραγωγή, θα εξασφαλιζόταν η αντοχή στο χρόνο και θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, πριν το αυτοκίνητο φτάσει στον ιδιοκτήτη του. Για να μη χρειάζεται κάποια ανάκληση –όπως στην προκειμένη περίπτωση- ή η… επίκληση της εγγύησης από τους ιδιοκτήτες προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα χωρίς χρηματική επιβάρυνση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla τα παίρνει από παντού
Ιδιοκτήτης Tesla εμφύτεψε τσιπάκι στο χέρι του (+video)
Το newsauto στο DefCon: Μπροστά μας χάκαραν ένα Tesla

Advertisement