Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικαστήριο υποχρεώνει την Tesla να επιστρέψει χρήματα!

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικαστήριο υποχρεώνει την Tesla να επιστρέψει χρήματα!

ΝΕΑ

Δικαστήριο υποχρεώνει την Tesla να επιστρέψει χρήματα!

ΝΕΑ

Πελάτης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έλαβε πίσω μέρος των 112.000 ευρώ που έδωσε για να αποκτήσει ένα Tesla Model X.

Advertisement
Advertisement

Δικαστήριο του Μονάχου υποχρέωσε την Tesla να επιστρέψει σε έναν πελάτη το μεγαλύτερο μέρος των 112.000 ευρώ που πλήρωσε για να αποκτήσει το SUV Model X λόγω προβλημάτων που καταγράφηκαν στην λειτουργία του συστήματος Autopilot!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, μια τεχνική έκθεση έδειξε ότι το όχημα δεν αναγνώριζε με αξιοπιστία τα εμπόδια, όπως το στένεμα ενός δρόμου και κατά καιρούς ενεργοποιούσε άσκοπα τα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει «τεράστιο κίνδυνο» στα κέντρα των πόλεων και να οδηγήσει σε συγκρούσεις.

Οι δικηγόροι της Tesla υποστήριξαν ότι ο Autopilot δεν σχεδιάστηκε για κυκλοφορία στην πόλη, ωστόσο, σύμφωνα με το Der Spiegel, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν ήταν εφικτό για τους οδηγούς να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν χειροκίνητα τη λειτουργία σε διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς θα αποσπούσε την προσοχή από την οδήγηση.

Η Tesla πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel, όπως επίσης και την απόφαση του δικαστηρίου.

Advertisement

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ διερευνούν τη λειτουργία Αυτόματου πιλότου της Tesla μετά από αναφορές για 16 ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά περιστατικών τραυματισμού και ενός θανάτου, που αφορούσαν οχήματα Tesla στον Αυτόματο πιλότο που είχαν χτυπήσει ακινητοποιημένα οχήματα αλλά και οχήματα και οδικής συντήρησης.

Η Tesla επισημαίνει ότι το Autopilot επιτρέπει στα οχήματα να φρενάρουν και να κατευθύνουν αυτόματα εντός των λωρίδων τους, αλλά δεν τα καθιστά ικανά να οδηγούν μόνα τους.

Advertisement

Ο Elon Musk είπε πρόσφατα ότι η Tesla είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μια δοκιμαστική έκδοση του νέου λογισμικού “Full Self-Driving” στην Ευρώπη αργότερα φέτος, ανάλογα με την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

«Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις πλήρη αυτόνομη οδήγηση στην Ευρώπη», είχε αναφέρει το αφεντικό της Tesla στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά για να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις οδήγησης στην Ευρώπη όπου οι δρόμοι διαφέρουν πολύ ανά χώρα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla τα παίρνει από παντού
Μεγάλη μάχη για να σβήσουν ένα Tesla
Στην Ελλάδα τα Tesla Model S και Model X των 1.020 ίππων (+τιμές)

Advertisement