Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;

ΝΕΑ

Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;

ΝΕΑ

Η Tesla θέλει να μας πείσει ότι κάνει εξαντλητικές δοκιμές στην έρημο. Όμως κάτι δεν πάει καλά.

Advertisement
Advertisement

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της παρουσίας των Tesla, όταν ελάχιστοι έδιναν σημασία στην εταιρία και τα αυτοκίνητα της εταιρίας του Elon Musk, υπήρχε σταθερή η φήμη για την κακή ποιότητα των προϊόντων της.

Η λογική της εταιρίας ήταν «πούλα το πρώτα και φτιάξε το μετά» και εν πολλοίς παραμένει μέχρι σήμερα. Ο Musk ήθελε να ξοδέψει όσο γίνεται λιγότερα σε έξοδα για εξέλιξη και δοκιμές και να μην κάνει τα ίδια με τους μεγάλους κατασκευαστές που περνούν μήνες σε διάφορα απόμερα σημεία του πλανήτη να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητά τους σε ακραίες καταστάσεις.

Η Tesla επέλεξε τον δρόμο των διαρκών over-the-air ενημερώσεων του λογισμικού. Και αν υπήρχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα η εύκολη λύση ήταν πάντα μία ανάκληση για την διόρθωσή του.

Advertisement
Advertisement

Όμως, τώρα η εταιρία φαίνεται ότι θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Και ανέβασε στο twitter μερικές φωτογραφίες που δείχνει τεστ αξιοπιστίας σε ακραίες θερμοκρασίες στο Ντουμπάι.

Όσοι πάντως βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες δεν πείθονται ότι πρόκειται για αληθινές δοκιμές. Όπως παρατηρούν οι σχολιαστές του twitter μοιάζει το αυτοκίνητο να έχει βγει από ένα Tesla Service Center και να κόβει βόλτες στο Ντουμπάι, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν όργανα ή προσωπικό που να ελέγχει τις όποιες μετρήσεις.

Advertisement

Μάλιστα, οι άνθρωποι που εμφανίζονται να βρίσκονται μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο φορούν μαύρα ρούχα, κάτι που είναι απαγορευτικό για όσους κινούνται ή εργάζονται στην έρημο.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει κάποιο από τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρίας σε αυτές τις δοκιμές. Αυτό που βλέπουμε είναι ήδη υπάρχοντα μοντέλα της, μεταξύ των οποίων και ένα Model Y, το οποίο φαίνεται να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του πάνω σε αμμόλοφους.

Advertisement

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δοκιμάζονται νέα μηχανικά μέρη. Το tweet της εταιρίας όμως δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Εκτός αν δοκιμάζουν κάποιες νέες οθόνες ή ψηφιακά μέσα, οπότε μάλλον δεν χρειαζόταν να το κάνουν στο Ντουμπάι.

Αν έπρεπε να δοκιμάσει κάτι η Tesla θα ήταν οι αντλίες θερμότητας, οι οποίες όπως φαίνεται έχουν σοβαρό θέμα με την θέρμανση του οχήματος στο πολύ κρύο. Το 2019 η εταιρία είχε πάρει κάποιους δημοσιογράφους στην Αλάσκα για να τους δείξει τις δοκιμές που έκανε εκεί, όμως το πρόβλημα με τις αντλίες θερμότητας παραμένει άλυτο.

Advertisement

Αν η Tesla θέλει να πείσει ότι κάνει προσπάθειες να βελτιώσει τα αυτοκίνητά της θα μπορούσε να το κάνει απλά κάνοντάς τα να λειτουργούν καλύτερα σε πολύ κρύο ή πολύ ζέστη. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πελάτες της στη Νορβηγία έφθασαν στο σημείο να κάνουν απεργία πείνας, λέγοντας ότι τα ηλεκτρικά τους δεν δουλεύουν καλά σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Συνήθως, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν δοκιμές σε μοντέλα παραγωγής όταν θέλουν να ελέγξουν την ποιότητα κατασκευής του. Αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές αυτές είναι καλυμμένες κάτω από καμουφλάζ για να μην φαίνονται στους φωτογράφους.

Επίσης τα πρωτότυπα σχεδόν πάντα δεν είναι καθαρά και γυαλιστερά όπως αυτά που βλέπουμε στις εικόνες της Tesla αλλά σκονισμένα και ταλαιπωρημένα μετά από τα άπειρα χιλιόμετρα που έχουν κάνει.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει με τα αυτοκίνητα που “δοκιμάζονται” στο Ντουμπάι από την Tesla. Και για άλλη μια φορά έχουν ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο η εταιρία σέβεται τον πελάτη της δείχνοντας αυτές τις εικόνες.

Αν πάντως θέλει να βελτιώσει τα αυτοκίνητά της, δεν χρειάζεται να τρέχει στο Ντουμπάι. Μπορεί απλά να ξεκινήσει μέσα από τα ίδια τα εργοστάσιά της. Και αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το πισωκίνητο Tesla Model Y στην Ελλάδα;
Ιδιοκτήτης Tesla εμφύτεψε τσιπάκι στο χέρι του (+video)
Δικαστήριο υποχρεώνει την Tesla να επιστρέψει χρήματα!