Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες Alfa Romeo

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες Alfa Romeo

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες Alfa Romeo

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo έκανε την αρχή με την Tonale. Η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο, μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο της Alfa Romeo (όπως αυτό ανακοινώθηκε), είναι φιλόδοξο και δείχνει πολύ καλό εάν υλοποιηθεί όπως προβλέπεται. Οι «Alfisti» θα αρχίσουν να χαμογελούν περισσότερο επειδή -επιτέλους- θα έχουν κάτι καινούργιο χειροπιαστό και δεν θα χρειάζεται να στρέφονται στο παρελθόν της εταιρείας για να χαίρονται και να καμαρώνουν.

Η Tonale έδειξε ότι στην Alfa Romeo δεν ξέχασαν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα, δηλαδή να κατασκευάζουν ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν αμέσως και προκαλούν έντονο συναίσθημα. Η επιχειρηματική υποτονικότητα που τη διέκρινε τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια άλλαξε (η Giulia και η Stelvio ήταν ικανές αλλά μόνον αυτές και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διατηρήσουν την εταιρεία στο προσκήνιο). Και η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί με έντονο ρυθμό, όπως θέλουν τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί το καινούργιο sports car της Alfa Romeo το οποίο το αναμένουν διακαώς οι φίλοι αυτής, ενδεχομένως και οι ανταγωνιστές της. Ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει δηλώσει ότι το νέο μοντέλο θα τιμά την ιστορία της αναφορικά με τον σπορ χαρακτήρα του και επιβεβαίωσε ότι το αμάξωμά του θα παραπέμπει σε αυτό της θρυλικής 33 Stradale (φωτογραφία), γεγονός που αυξάνει την ανυπομονησία.

Αυτό είναι το πρώτο «χτύπημα» της Alfa Romeo στην καινούργια εμπορική πολιτικής της. Το δεύτερο αφορά στην εξέλιξη και δημιουργία ενός καινούργιου πολυτελούς αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της στη μεγάλη κατηγορία το οποίο θα προορίζεται για την αμερικανική αγορά, όπως και για την κινεζική. Ο Imparato, με δήλωσή του επιβεβαίωσε ότι έχει εγκριθεί το πρόγραμμα και ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2027.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το εάν θα πρόκειται για κάποιο SUV ή για ένα όχημα με αμάξωμα το οποίο θα είναι πεντάθυρο και θα παραπέμπει σε coupe, στο πίσω μέρος του. Το σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo θα είναι η πολυτελής σπορ εταιρεία στο πλαίσιο του Ομίλου Stellantis και όλοι αναμένουμε να δούμε εάν αυτή τη φορά θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή -αλλά και τη παγκόσμια αγορά- με τον τρόπο που της αξίζει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo ετοιμάζει συλλεκτικό supercar
Alfa Romeo Tonale: Πού δυσκολεύτηκε ο Έλληνας σχεδιαστής; (+video)
Το κοινό θα αποφασίσει για την Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio