Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Πεντάστερη η Alfa Romeo Tonale (+video)

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Πεντάστερη η Alfa Romeo Tonale (+video)

ΝΕΑ

Euro NCAP: Πεντάστερη η Alfa Romeo Tonale (+video)

ΝΕΑ

Τα πρόσφατα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP ανέδειξε την καλή δουλεία που έκαναν οι Ιταλοί στην Tonale και στον τομέα της ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Eurο NCAP, η Alfa Romeo Tonale σημείωσε 83% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 85% σε αυτή των παιδιών, 67% αναφορικά με την ασφάλεια των πεζών και δικυκλιστών  και 85% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του νέου crossover/ SUV της ιταλικής εταιρείας.

Εκτός από την Tonale, δοκιμές πρόσκρουσης έγιναν και στο νέο KIA Sportage, το οποίο επίσης απέσπασε την υψηλότερη διάκριση των πέντε αστέρων όπως και του αμιγώς ηλεκτρικού Cupra Born που επίσης έλαβε πέντε αστέρια. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και οι Mercedes-Benz T-Class και Citan Tοurer.

Αντιθέτως, η BMW i4 το νέο Toyota Aygo X πήραν από τέσσερα αστέρια. Αναλυτικότερα, το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο σημείωσε 87% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 87% σε αυτή των παιδιών, 71% αναφορικά με την ασφάλεια των πεζών και δικυκλιστών και 64% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Για το Aygo X τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 78% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, επίσης 78% γι’ αυτή των παιδιών, 74% σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των πεζών και δικυκλιστών και 81% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.


Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Euro NCAP: Πέντε αστέρια στο Kia EV6 (+video)
Ποια είναι τα νέα μοντέλα που «έλιωσαν» στο Euro NCAP; (+video)
Συστήματα υποβοήθησης: O EuroNCAP έλεγξε 4 νέα μοντέλα

Advertisement