Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple ψώνισε από την Lamborghini

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Apple ψώνισε από την Lamborghini

ΝΕΑ

Η Apple ψώνισε από την Lamborghini

ΝΕΑ

Η Apple φαίνεται να ζητά την βοήθεια των κλασικών αυτοκινητοβιομηχανιών για να βγάλει εις πέρας το αυτοκίνητό της. Και «ψωνίζει» από τους καλύτερους.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί με τα iPhone και τους υπολογιστές να τα πηγαίνει περίφημα, όμως με τα αυτοκίνητα μάλλον τα βρίσκει «σκούρα». Η Apple εδώ και αρκετά χρόνια έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραγωγή ενός αυτοκινήτου, όμως όλα έχουν μείνει στο στάδιο των φημών και των σχεδίων.

Πολλοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα είναι τελειωμένο. Άλλοι πάντως υποστηρίζουν ότι στην Apple δουλεύουν μεθοδικά για να το ετοιμάσουν σε δυο-τρία χρόνια το πολύ. Και αυτή η εκδοχή φαίνεται να ενισχύεται ακόμα περισσότερο, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι προσέλαβε έναν βετεράνο της αυτοκινητοβιομηχανίας για να εργαστεί πάνω στο αυτοκίνητό της.

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Luigi Taraborrelli και εργαζόταν στο τμήμα εξέλιξης και δοκιμών σε ότι αφορά το πλαίσιο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

H δουλειά του ήταν να μελετά τις ρυθμίσεις και το στήσιμο στα αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάρτηση, το τιμόνι και τα συστήματα υποβοήθησης. Είχε δουλέψει κατά κύριο λόγο στην Urus αλλά από τα χέρια του έχουν περάσει διάφορες εκδόσεις της Huracan και της Aventador αλλά και ειδικές εκδόσεις όπως οι Centenario και Veneno.

H Apple ψάχνει εδώ και καιρό έναν συνεργάτη για να προχωρήσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου της. Οι συζητήσεις με την Hyundai, αν και είχαν προχωρήσει πολύ τελικά δεν καρποφόρησαν, καθώς η κορεάτικη εταιρία δεν ήθελε να είναι απλά η εταιρία συναρμολόγησης του οχήματος.

Advertisement

Σειρά είχε η Nissan αλλά και αυτές οι συζητήσεις απέτυχαν για τον ίδιο λόγο. Ενώ και η Toyota δεν δέχθηκε κάποια συνεργασία.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Apple τελικά αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, έχοντας ως χρονικό ορίζοντα λανσαρίσματος το 2004. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Και αν στην τελική του μορφή θα είναι αυτό που από το 2015 είχε προγραμματίσει η Apple, δηλαδή ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Apple Car: Οι μεγάλες προσδοκίες και η πεζή πραγματικότητα
Γιατί η VW δεν βλέπει την Apple να φτιάχνει αυτοκίνητο;
Ποια πατέντα κατοχυρώνει η Apple; Από τί θα μας απαλλάξει;