Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Apple CarPlay: Αλλάζει τα πάντα στο αυτοκίνητο (+video)

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Apple CarPlay: Αλλάζει τα πάντα στο αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Apple CarPlay: Αλλάζει τα πάντα στο αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που ανακοίνωσε η Apple στο φετινό WWDC αφορά και στην υπηρεσία του CarPlay που θα προσφέρει νέες δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα υποστηρίζουν το αναβαθμισμένο CarPlay θα είναι των περισσοτέρων κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένων των Audi, Ford, Honda, Mercedes, Nissan, Volvo, Porsche, Renault, Jaguar, Land Rover κ.α.

Ωστόσο, οι κάτοχοι Apple θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή αφού το νέο CarPlay θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2023. Τι νέο θα δούμε;

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα υποστηρίζει την απεικόνιση και των έλεγχο σε πολλαπλές οθόνες και σε περισσότερες αναλογίες και διαστάσεις. Ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα εικονίδια με την μορφή widgets στην touch-screen.

Advertisement
Advertisement

Στον ψηφιακό πίνακα οργάνω θα μπορεί να επιλέγει τα γραφικά, τα χρώματα και τις πληροφορίες/ ενδείξεις (στροφόμετρο, ταχύτητα, μπαταρία, αυτονομία κ.α.) που επιθυμεί ανάλογα με τα γούστα του.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία είναι πως πλέον θα είναι εφικτή η ρύθμιση και του συστήματος κλιματισμού, των ηλεκτρικών/ θερμαινόμενων καθισμάτων μέσα από το μενού CarPlay. Αυτά και άλλα πολλά που περιμένουν με ιδιαίτερα ανυπομηνσία όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Apple.

Advertisement

Apple: Νέας γενιάς επεξεργαστές iOS 16

Ακόμη ταχύτερο επεξεργαστή και μια νέα γενιά MacBook Air που θα τον εκμεταλλεύεται ανακοίνωσε στο WWDC η Apple. Παράλληλα έρχονται βελτιώσεις στο iOS που θα διατεθεί στους χρήστες από το φθινόπωρο.

Advertisement

Ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση, που έγινε από τον διευθύνοντα σύμβολο της Apple Τιμ Κουκ αφορά την εισαγωγή του M2, της νέας γενιάς του επεξεργαστή. Είναι μια εξέλιξη του M1 πάνω στην ίδια αρχιτεκτονική Arm και των 5 nm.

Ο οκταπύρηνος M1 έχει 25% περισσότερα τρανζίστορ από τον αρχικό M1, λιγότερα πάντως από τα εξελιγμένα μοντέλα της πρώτης γενιάς. Ακόμη θα διαθέτει ανανεωμένη νευρωνική μηχανή αλλά και μηχανή media που υποστηρίζει βίντεο 8K H.264 και HEVC για ταυτόχρονη αναπαραγωγή περιεχομένου σε αναλύσεις που θα φτάνουν τα 4K και τα 8K.

Η Apple υπόσχεται ότι ο νέος επεξεργαστής έχει κατά 18% καλύτερες επιδόσεις και ότι θα είναι 1,9 φορές ταχύτερος σε σχέση με «το πιο πρόσφατο τσιπ laptop 10 πυρήνων». Ο νέος επεξεργαστής θα κάνει πρεμιέρα στη νέα έκδοση του MacBook Air, με πιο λεπτό προφίλ, οθόνη 13,6 ιντσών, βελτιωμένη κάμερα και αυτονομία 18 ωρών.

Advertisement

Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές, το iOS φτάνει στην έκδοση 16, που θα διατεθεί σε beta μέσα στο καλοκαίρι. Θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο πιθανόν με νέο iPhone 14. Το iOS 16 θα προσφέρει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και βελτιωμένη οθόνη κλειδώματος. Ο χρήστης θα μπορεί μάλιστα να δημιουργεί πολλαπλές τέτοιες οθόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Samsung δεν θέλει να φτιάξει αυτοκίνητο;
Ποιά πατέντα κατοχυρώνει η Apple; Από τί θα μας απαλλάξει;
Απίστευτο! Το iPhone θα σε κλειδώνει έξω από το αυτοκίνητό σου