Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

General Motors: Τιμωρία για τις άμεσες μεταπωλήσεις

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

General Motors: Τιμωρία για τις άμεσες μεταπωλήσεις

ΝΕΑ

General Motors: Τιμωρία για τις άμεσες μεταπωλήσεις

ΝΕΑ

Η General Motors τιμωρεί τους αντιπροσώπους και τους ιδιοκτήτες των Corvette, Hummer και Escalade V, αν πωλήσουν με καπέλο ή μεταπωλήσουν κάποιες ειδικές εκδόσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλά… πυρομαχικά στο οπλοστάσιό τους για να εξασφαλίσουν ότι οι αντιπρόσωποι τις εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εταιρίες αυτοκινήτων καταδικάζουν τις άπληστες προσπάθειες των αντιπροσώπων τους να πωλούν με «καπέλο» (επιπλέον χρήματα) εκδόσεις αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής ή τα πρώτα που φτάνουν σε αντιπροσωπείες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με νέες διατάξεις, οι εταιρίες, λένε ότι ορισμένα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μεταπωληθούν για μια συγκεκριμένη περίοδο μετά την αρχική αγορά. Αυτό που ακούγεται έντονα, είναι μια νέα κίνηση από τη General Motors, όπου σχεδιάζει να ακυρώσει την κάλυψη της εγγύησης για επιθυμητά οχήματα που μεταπωλούνται εντός των πρώτων 12 μηνών ιδιοκτησίας.

Μάλιστα, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Twitter, μια επιστολή του προέδρου της General Motors της Βόρειας Αμερικής, Steve Carlisle, η οποία απευθυνόταν στους αντιπροσώπους της GM και αφορούσε την πρακτική της πώλησης οχημάτων.

Advertisement

Έχουμε ήδη δει πολλά οχήματα υψηλού προφίλ, όπως το Hummer EV, να «αλλάζουν χέρια» σε τιμές πολύ υψηλότερες από την αρχική τους. Ένα Hummer πωλήθηκε τον Απρίλιο για 275.000 ευρώ (με αρχική λίγο πάνω από τα 120.000 ευρώ) και η GM λέει ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να βλάψει τη μάρκα. Για να καταπολεμηθεί αυτό, η επιστολή προς τους αντιπροσώπους λέει ότι «περιορίζουμε τη δυνατότητα μεταφοράς ορισμένων εγγυήσεων και απαγορεύουμε στον πωλητή να κάνει μελλοντικές παραγγελίες ή κρατήσεις για ορισμένα μοντέλα υψηλής ζήτησης».

Advertisement

«Προς το παρόν, τα προϊόντα που επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές είναι: Cadillac Escalade-V του 2023, Chevrolet Corvette Z06 και GMC HUMMER EV», αναφέρει η επιστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα η λέξη «επί του παρόντος», κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η GM μπορεί να εφαρμόσει αυτήν την τακτική σε μελλοντικά προϊόντα, εάν τα κρίνει επιτυχημένα. Ο Carlisle  αναφέρει ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε συγκεκριμένες μάρκες στο μέλλον και τότε οι αντιπρόσωποι θα λάβουν πλήρεις λεπτομέρειες για τους νέους περιορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Buick συστήνεται εκ νέου με ένα υπέροχο ηλεκτρικό πρωτότυπο
Επιστρέφει η GM στην Ευρώπη;
Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette