Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EXC90

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EXC90

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EXC90

ΝΕΑ

H σουηδική εταιρία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στον πλήρη εξηλεκτρισμό της, εστιάζοντας πλέον στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας των SUV της.

Advertisement
Advertisement

Με ορίζοντα το 2030 (αν όχι και νωρίτερα), η Volvo δουλεύει φουλ πλέον στην ηλεκτροκίνηση. Πρόσφατα κατέθεσε στο αρμόδιο γραφείο πατεντών κάποια σκίτσα που δείχνουν πως θα είναι ο διάδοχος του XC90.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το νέο αυτό μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ μέχρι το 2030 θα παράγεται και ως plug-in υβριδικό. Στην δεύτερη περίπτωση η μπαταρία θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα σημερινά της μοντέλα, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Στις φωτογραφίες με τα σκίτσα του νέου μοντέλου βλέπουμε ότι η Volvo διατηρεί την βασική SUV σχεδιαστική γραμμή, με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και αλλαγές που τονίζουν ακόμα περισσότερο το ξεχωριστό σκανδιναβικό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό ΧC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην αναθεωρημένη πλατφόρμα SPA2, η οποία έχει μικρούς προβόλους και επίπεδο δάπεδο, έτσι ώστε να χωρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερες μπαταρίες από την LG Chem και την CATL.

Όταν θα κυκλοφορήσει, το νέο αυτό μοντέλο θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 ανάλογα με την εκάστοτε αγορά και το νομικό πλαίσιο που ισχύει. Η τρίτη γενιά XC90 θα κατασκευαστεί μαζί με το Polestar 3 στο εργοστάσιο της Volvo Car USA στη Νότια Καρολίνα ενώ θα παράγεται και στην Κίνα.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αν και οι πληροφορίες θέλουν να έχει μπαταρία μεγαλύτερη των 100 kWh και αυτονομία που θα αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα. Η ισχύς υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετά πάνω από τα 400 άλογα.

Ακολουθώντας την λογική της Porsche με τη νέα Macan, η Volvo εκτός από το ηλεκτρικό EXC90 θα έχει και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αποκλειστικά όμως σε plug-in υβριδικό, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τέτοια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge P8 AWD
Η Volvo έχει πιάσει το νόημα της επιλεκτικής ηλεκτροκίνησης
Η Volvo ποντάρει πολλά στην τεχνολογία PHEV