Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο VW Golf GTI;

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αλλάζει στο VW Golf GTI;

ΝΕΑ

Τι αλλάζει στο VW Golf GTI;

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την «καυτή» έκδοση του γερμανικού best seller, που έρχεται στις αρχές του έτους.

Advertisement
Advertisement

Τα πρωτότυπα του ανανεωμένου Volkswagen Golf έχουν εντοπιστεί σε δοκιμές εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά μόλις στις αρχές Οκτωβρίου η κατασκοπεία… ξετρύπωσε για πρώτη φορά το GTI.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουμε στη διάθεσή μας, το hot hatch θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 με ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Ο σημαντικότερη φέρεται να είναι ένας αναβαθμισμένος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων που θα παράγει περισσότερους από τους 241 ίππους που τρέχοντος μοντέλου.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η VW πουλά ισχυρότερα Golf GTI στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Ένα σχετικό παράδειγμα είναι το Clubsport , που αποδίδει 296 ίππους, χωρίς να μπαίνει στα χωράφια του πιο σκληροπυρηνικού R. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα ανανεωμένοι GTI με 261 ίππους και αρκετά πιο ισχυρά αποθέματα ροπής, από τα 370 Nm του τρέχοντος μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η VW φέρεται, επίσης, διατεθειμένη να διατηρήσει το κιβώτιου διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, αλλά θα προχωρήσει ουσιαστικές βελτιώσεις, σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο και την ανάρτηση. Θεωρείται, μάλιστα, δεδομένο, ότι πέραν του facelift, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα τιμήσει τα 50 χρόνια της κορυφαίας έκδοσης GTI, με μια επετειακή έκδοση το 2026!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen Taigo: Κομψό και ξεχωριστό!
Νέος επικεφαλής στην Volkswagen Kosmocar
Δοκιμή: VW Golf GTE