Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Taigo: Κομψό και ξεχωριστό!

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Taigo: Κομψό και ξεχωριστό!

ΝΕΑ

Volkswagen Taigo: Κομψό και ξεχωριστό!

ΝΕΑ

Το Taigo έχει κάτι το καρμικό. Είναι το καινούργιο coupé SUV της Volkswagen το οποίο δημιουργήθηκε για να είναι ποθητό, να ικανοποιήσει τα έντονα συναισθήματα που αναζητούμε σε ένα αυτοκίνητο και να αποτελέσει έναν προορισμό.

Advertisement
Advertisement

Είναι ξεχωριστό και έχει έντονο χαρακτήρα. Το Volkswagen Taigo θα το αναγνωρίσεις παντού και θα κολλήσεις σε αυτό. Το στυλ του είναι μοναδικό και έχει μια ιδιαίτερη εικόνα που δεν τη συναντάς σε άλλα μοντέλα.  Με λίγα λόγια υπάρχει για να δημιουργήσει μια νέα τάση και ταυτόχρονα να αναδείξει και τη δική σου προσωπικότητα.

Είναι ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στο προφίλ της γυναίκας. Είναι γοητευτικό, μοντέρνο, εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή και είναι καινοτόμο. Η ιδιοτυπία του συνδυάζεται με την έντονη δημιουργία συναισθημάτων και αυτό είναι το στοιχείο που αποτελεί βασική ιδιότητά του.

Η νεανική εμφάνισή και το στιλ του αμαξώματός κάνει το Taigo να απευθύνεται σε κάθε γυναίκα. Είναι συναρπαστικό και αυτό φαίνεται εξαρχής. Είναι ένα αυτοκίνητο που σε προκαλεί να το δεις από κοντά, να το θαυμάσεις, να θες να το αποκτήσεις. Δύσκολα απομακρύνεται από το νου σου, καθώς καθηλώνει τη σκέψη σου.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, το Taigo δε διακρίνεται μόνο για την εμφάνισή του αλλά και για την ουσία του, γι’ αυτό που προσφέρει στους επιβάτες του. Το σχετικά μικρό μήκος του το κάνει να είναι ευκολοδήγητο τόσο εντός πόλης όσο και στο ταξίδι.

Το γεγονός ότι το μήκος του είναι βολικό δε σημαίνει ότι το εσωτερικό τού Taigo είναι μικρό. Τουναντίον! Η καμπίνα του είναι πολύ ευρύχωρη για την οικογένεια ή την παρέα και σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Advertisement

Η σχεδίασή του είναι σύγχρονη και η διαμόρφωση του ταμπλό άρτια εργονομική. Όλα είναι μελετημένα και τοποθετημένα με τρόπο που να σε διευκολύνουν κατά την οδήγηση, αλλά και να συμβάλλουν στην άνετη μετακίνησή σου. Οι διακόπτες είναι εκεί που έχεις συνηθίσει να τους συναντάς, είναι απλοί στον χειρισμό τους και δε σε μπερδεύουν.

Advertisement

Οι μεγάλες έγχρωμες οθόνες μπροστά από το τιμόνι και στο κέντρο της κονσόλας διαθέτουν όμορφα χρώματα και γραφικά και οι ενδείξεις τους είναι ευανάγνωστες. Οι θήκες για μικροαντικείμενα υπάρχουν παντού και μπορούν να χωρέσουν ό,τι είναι χρήσιμο και άμεσα προσβάσιμο. Τα μοντέρνα χρώματα στο εσωτερικό και στην ταπετσαρία συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία.

Στην καλή διάθεση σου συμβάλλουν τόσο οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν πολύ καλή ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Το σύστημα infotainment που διαθέτει το Taigo είναι η νέα γενιά τού «MIB3» που περιλαμβάνει «eSIM» και τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης κινητού τηλεφώνου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών, κάτι που εντυπωσιάζει αλλά και διευκολύνει στην οδήγηση.

Advertisement

Εκτός αυτού, στο τιμόνι υπάρχουν έξυπνα και πρακτικά τοποθετημένοι οι διακόπτες για τον χειρισμό του ηχοσυστήματος και της επιλογής των πληροφοριών που θες μάθεις κάθε φορά. Όμως, αυτό που πραγματικά σε κάνει να νοιώθεις πολύ καλά κατά την οδήγηση είναι η ασφάλεια που το Taigo παρέχει σε κάθε περίπτωση.

Τα πέντε αστέρια με τα οποία διακρίθηκε κατά τις δοκιμές πρόσκρουσης του «Euro NCAP», δηλαδή τη μεγαλύτερη διάκριση, το αποδεικνύουν περίτρανα. Εξάλλου, στον πλούσιο εξοπλισμό του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται το σύστημα «Front Assist» με λειτουργία αυτόματης πέδησης σε περίπτωση ανάγκης όπως και το σύστημα «Lane Assist» που διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Volkswagen Taigo φέρνει μια φρεσκάδα στην κατηγορία του -και όχι μόνο σε αυτή. Είναι ένα έξυπνο και χρηστικό αυτοκίνητο, ξεχωριστό και με έντονη προσωπικότητα. Στοιχεία που μια γυναίκα μπορεί να τα αναγνωρίσει και να τα εκτιμήσει καλύτερα.

Όπως θα εκτιμήσει και τους ιδιαίτερα σύγχρονους, οικονομικούς και δυνατούς κινητήρες του. Τον 1.0 TSI που είναι διαθέσιμος με 95 και με 110 ίππους και με την πιο ισχυρή του έκδοση να συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο DSG. Το οποίο είναι επίσης στάνταρ και στην κορυφαία του έκδοση, την 1.5 TSI των 150 ίππων. Όσο για την τιμή του ξεκινά από τις 22.100 ευρώ.