Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε τελικά το Toyota GRMN86; (+video)

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε τελικά το Toyota GRMN86; (+video)

ΝΕΑ

Θα δούμε τελικά το Toyota GRMN86; (+video)

ΝΕΑ

Οι φήμες για το λανσάρισμα του Toyota GRMN86 το 2025 όλο και εντείνονται.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Magazine X της Car Sensor, σοβαρεύει η πιθανότητα να δούμε την τρίτη γενιά του GR86, με την ονομασία να αλλάζει σε GRMN86. Δε θα είναι βέβαια η μοναδική αλλαγή που θα επιδεχτεί το φημολογούμενο μοντέλο με «ψυχή» Gazoo Racing.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει, βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, να μειώσει το βάρος στην επόμενη γενιά προσθέτοντας περισσότερα και μεγαλύτερα μέρη από ανθρακονήματα.

Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για την οροφή, το καπό, την αεροτομή και το εμπρός μέρος. Ταυτόχρονα, το τελικό της εξάτμισης θα βρίσκεται στο κέντρο.

Στις εικόνες βλέπετε το προηγούμενο GRMN. Το νέο θα έχει ανάλογα hardcore προδιαγραφές, αλλά θα παραμείνει εκτός Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί βοηθούν αρκετά στο να φτιάξει κάποιος μία πρώτη εικόνα του φημολογούμενου σπορ μοντέλου.

Είναι άγνωστο κατά πόσο θα προσπαθήσει η Toyota να αναβαθμίσει τον boxer των 2,4 λίτρων του 86, εφόσον και αν προχωρήσει τελικά στην παραγωγή του GRMN86.

Ωστόσο, το να κάνει το μοντέλο ελαφρύτερο είναι μονόδρομος για την ιαπωνική εταιρεία. Ίσως δοκιμάσει να τοποθετήσει ελαφρύτερα έμβολα, ένα πιο “ελεύθερο” σύστημα εξαγωγής (εξάτμιση) και αλλαγές στο εσωτερικό, μαζί με ένα βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Όσο κι αν ενθουσιάζει κάποιους η ιδέα, οι σκέψεις και οι φημολογίες, όσο δεν παρατηρείται ένα πρωτότυπο να κάνει δοκιμές, τόσο δεν μπορεί να υποστηριχθεί το επιχείρημα.

Advertisement

Εφόσον μπει στην παραγωγή το Toyota GRMN86, τότε αυτή θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της Γκούνμα, αλλά η τελική συναρμολόγηση θα γίνεται στο εργοστάσιο της Gazoo Racing στο Μοτομάχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά
Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Toyota GR86
H «θηριώδης» Toyota GR Supra του Λίαμ Λώσον (+video)

Advertisement