Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά

ΝΕΑ

Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά

ΝΕΑ

Η Toyota είναι έτοιμη να διαφοροποιήσει σημαντικά την τρίτη γενιά του GR86 ή τουλάχιστον έτσι φημολογείται.

Advertisement
Advertisement

Όταν λανσαρίστηκε η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς σπορ αυτοκινήτου, παρατηρήθηκαν διαφορές συγκριτικά με την πρώτη γενιά, διότι οι Ιάπωνες άφησαν πίσω τους το κόνσεπτ του Subaru BRZ. Αυτό ήταν μονάχα το ξεκίνημα καταπώς φαίνεται, καθώς οι φήμες από την Ιαπωνία μιλούν για κάτι εντελώς νέο στην επόμενη εκδοχή.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για νέο κινητήρα στο GR86, αλλά και σασί από το Lexus IS, απλά κοντύτερο.

Βάσει δημοσιευμάτων, οι μηχανικοί της Toyota έχουν αποφασίσει να παρατήσουν εντελώς τον τετρακύλινδρο boxer κινητήρα της Subaru. Στη θέση του, σκοπεύουν να τοποθετήσουν τον γνωστό δικό τους τρικύλινδρο turbo 1,6 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος τρικύλινδρος έχει φέρει μεγάλη επιτυχία για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Αποδίδει 300 ίππους στο GR Corolla και αυτό θα ήταν ένα μεγάλο άλμα για το GR86 που ο παρών τετρακύλινδρος κινητήρας του αποδίδει μόλις 235 ίππους.

Δεν είναι όμως το μοναδικό πράγμα που θα αλλάξει άρδην στην τρίτη γενιά. Η Toyota σκοπεύει να τοποθετήσει τον κινητήρα της σε ένα σασί το οποίο ανήκει στο Lexus IS, απλά θα είναι κοντύτερο.

Advertisement

Με αυτά τα στοιχεία κατά νου, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι το σύνολο θα φέρει μικρότερο βάρος και θα έχει κατά βάση πιο συμπαγείς αναλογίες.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες φημολογίες που έφεραν στο προσκήνιο αυτές τις πληροφορίες, το νέο Toyota GR86 θα παρουσιαστεί το 2025, αρκετά σύντομα δηλαδή για ένα τόσο ανανεωμένο πρότζεκτ. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το παρόν μοντέλο λανσαρίστηκε το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Toyota GR86
H τιμή της νέας Toyota GR86 στην Ελλάδα