Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H «θηριώδης» Toyota GR Supra του Λίαμ Λώσον (+video)

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H «θηριώδης» Toyota GR Supra του Λίαμ Λώσον (+video)

ΝΕΑ

H «θηριώδης» Toyota GR Supra του Λίαμ Λώσον (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra ενός οδηγού αγώνων δεν θα μπορούσε να είναι… νορμάλ και για αυτό φρόντισε η AUTOID.

Advertisement
Advertisement

Ο αναπληρωτής οδηγός των ομάδων της Red Bull στη Formula 1, Λίαμ Λώσον, είναι ο περήφανος κάτοχος μιας πολύ ξεχωριστής Toyota GR Supra στην οποίο έβαλε τις δικές του προσωπικές πινελιές για να αποκτήσει ένα μοναδικό λουκ.

Το τιρκουάζ κυριαρχεί στο θρυλικό σπορ μοντέλο, ενώ τα εμβλήματα της Toyota είναι μαύρα για ένα πιο σκοτεινό ύφος. Ο Λώσον είπε πως εμπνεύστηκε τον χρωματισμό από το Nissan Z και τη Lamborghini Huracan της TJ Hunt.

Τα φώτα ημέρας έχουν ένα έντονο κίτρινο, ενώ το αμάξωμα στολίζεται με διάφορα aftermarket ανταλλακτικά. Το εμπρός για παράδειγμα είναι της κορεάτικης εταιρείας Adro και προσδίδει στην  GR Supra. ένα αιχμηρό ύφος.

Advertisement
Advertisement

Τα aftermarket ανταλλακτικά είναι παρόντα και στις «φούστες» που έχουν ενισχυθεί, καθώς και στην αεροτομή η οποία είναι η V2 της Street Hunter.

Οι ζάντες είναι επίσης προσωπική επιλογή του Νεοζηλανδού οδηγού. Όπως αποκάλυψε, τις είδε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μία άλλη Supra, τις ζήλεψε και τις παρήγγειλε από τη West Forged.

Advertisement

Στο κέντρο της κάθε ζάντας είναι χαραγμένος ο αριθμός 40 με τον οποίο τρέχει ο Λώσον στους αγώνες του και τα ελαστικά είναι semi-slick για επιπλέον πρόσφυση.

Advertisement

Ο κινητήρας είναι ο πασίγνωστος B58 της BMW, εξακύλινδρος εν σειρά, αλλά έχει προγραμματιστεί μέχρι το Stage 2 από την AUTOID.

Ο Λώσον λέει πως η Supra του έχει δυναμομετρηθεί και αποδίδει 450 ίππους στον τροχό.

Advertisement

Σύμφωνα με τον 21χρονο οδηγό αγώνων, η GR Supra δεν είναι ακόμα στο τελικό της στάδιο, αφού σχεδιάζει να κάνει κι άλλες τροποποιήσεις πάνω της.

Είναι απαραίτητο όμως; Μόνο αυτός το ξέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Super Formula: Οδηγός στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα! (+video)