Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δίνατε 400.000 ευρώ για αυτή τη restomod Alfa Romeo GT;

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δίνατε 400.000 ευρώ για αυτή τη restomod Alfa Romeo GT;

ΝΕΑ

Θα δίνατε 400.000 ευρώ για αυτή τη restomod Alfa Romeo GT;

ΝΕΑ

Σε πολλούς από εμάς αρέσει να αναπολούμε το παρελθόν, χωρίς να κρύβουμε πως οι νέες τεχνολογίες είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι αδύνατο να συνδυαστεί. Ή μήπως… τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχεις παχυλό πορτοφόλι;

Κάπως έτσι σκέφτηκε η μικρή εταιρεία Emilia Auto, που ξεκίνησε στα τέλη του 2021 να μελετά κάποιου είδους… αναβίωση της πανέμορφης Alfa Romeo Giulia GT Coupe. Αυτή μεσουρανούσε από το 1960 μέχρι το 1970, όντας ένα από τα πλέον ποθητά σπορ μοντέλα της εποχής. Οι Ιταλοί λοιπόν, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την ιδέα τους, έλαβαν κάποιες παραγγελίες και θα κάνουν πράξη το πανίσχυρο κουπέ με όλη την κομψότητα του παρελθόντος και όλα τα σύγχρονα ατού.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο όλων, είναι το κινητήριο σύνολο που προέρχεται αυτούσιο από την καινούργια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ένας V6 twin-turbo δηλαδή χωρητικότητας 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππων. Στην περίπτωση του ιταλικού μοντέλου που κατασκευαστεί στο χέρι, θα γίνουν μικρές απαιτούμενες παρεμβάσεις στο αμάξωμα (για να χωρέσει το θηριώδες μοτέρ) που θα μακρύνουν την GT κατά τέσσερα εκατοστά. Πάλι καλά, αν σκεφτεί κανείς ότι το αμάξωμα της φιλοξενούσε κάποτε κινητήρια σύνολα από 1.300 κ.εκ. μέχρι 2.000 κ.εκ. στην κορυφαία εκδοχή της.

Το ίδιο συμβαίνει και με το σύστημα μετάδοσης, αφού το τετραθέσιο μοντέλο (2+2) είναι πισωκίνητο και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το όμορφο κουπέ διαθέτει σύγχρονο infotainment με οθόνη αφής 8,8 ιντσών και LED φωτιστικά σώματα, αν και η Emilia θα ήταν ανοιχτή ώστε να προσαρμόσει το ρετρό μοντέλο στα δικά σας μοναδικά γούστα. Κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθούν και τα 400.000 ευρώ που ζητά περίπου το πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα του ένδοξου παρελθόντος με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις του όμορφου restomod, πολύ θα θέλαμε να τις μάθουμε, αφού η σύγχρονη Giulia των 1.700 κιλών χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 307 χλμ./ώρα. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει το δημιούργημα της Emilia. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo Tonale: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες
Μεταχειρισμένη Alfa Romeo Giulietta «ευκαιρία» από την Βουλγαρία!
Η Alfa Romeo κινείται σε ρυθμούς… Tonale (+videos)

Advertisement