Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo κινείται σε ρυθμούς… Tonale (+videos)

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo κινείται σε ρυθμούς… Tonale (+videos)

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo κινείται σε ρυθμούς… Tonale (+videos)

ΝΕΑ

Μια σειρά teaser videos προσφέρουν το ορεκτικό, προτού ακολουθήσει το κυρίως πιάτο με την πλήρη αποκάλυψη του ιταλικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Στις 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πλήρης αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης Alfa Romeo Tonale, και η ιταλική εταιρεία μας βάζει στο κλίμα μέσω μιας σειράς μικρών teaser videos, τα οποία δημοσίευσε στο Twitter.

Σε ένα εκ των οποίων μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για τον πίνακα οργάνων, ο οποίος θα ακολουθεί τη φιλοσοφία των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας (Stelvio και Giulia). Έτσι, βλέπουμε δύο μεγάλες στρογγυλές εσοχές για το ταχύμετρο και στο στροφόμετρο, διαχωρισμένες από μια πλήρως ψηφιακή επιφάνεια.

Επιπροσθέτως, μπορούμε να διακρίνουμε το τιμόνι με διάτρητο δέρμα, αλλά και διάφορες άλλες στιλιστικές λεπτομέρειες από την εξωτερική σχεδίαση, όπως τα LED φώτα ημέρας και τη χαρακτηριστική μάσκα της Alfa Romeo.

Μολονότι η εταιρεία κρύβει τεχνηέντως τα περισσότερα στοιχεία της Tonale, το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να είναι παρεμφερές με τα το πρωτότυπο που είδαμε στις αρχές του 2019.

Advertisement

Επομένως, το «παρών» θα δίνει και το εντυπωσιακό μοτίβο για τα LED φώτα στο πίσω μέρος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τη LED μπάρα που διατρέχει την πόρτα του πορτπαγκάζ από άκρη σε άκρη.

Advertisement

Όπως γνωρίζουμε, η Tonale θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Jeep Compass, και ως εκ τούτου αναμένεται να χρησιμοποιεί το plug-in υβριδικό σύνολο της έκδοσης τετρακίνητης “4xe”, ήτοι έναν 1.300αρη turbo βενζινοκινητήρα 180 PS, πλαισιωμένο από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα εκτοξεύουν τη συνδυαστική απόδοση στους 240 ίππους.

Στον αντίποδα, δεν θα εκπλήσσει αν χρησιμοποιηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία από αυτή του Compass (11,4 kWh) που αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία στα 80 χλμ. (αντί για 50).

Τέλος, αναμένονται και «καθαρόαιμοι» κινητήρες εσωτερικής καύσης, και δη ένας diesel 1.600 κ.εκ. 130 PS, και δύο turbo βενζινοκίνητες προτάσεις με 130 και 160 ίππους.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα δουν το φως τη δημοσιότητας στις 8 Φεβρουαρίου όταν και γίνει η αποκάλυψή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!
Η Alfa Romeo αποχαιρετά τους οδηγούς της
Alfa Romeo Giulia GTAm και BMW M3 Competition σε πίστα (+video)