Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Alfa Romeo Giulia

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Alfa Romeo Giulia

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Alfa Romeo Giulia

ΝΕΑ

Δυνατή κόντρα μεταξύ δύο κορυφαίων Alfa Romeo Giulia βγάζει νικήτρια την σπάνια έκδοση GTAm.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα η Alfa Romeo ξεπούλησε τις 500 μοναδικές Giulia GTA και GTAm δείχνει το πόσο οι Alfisti αγάπησαν το συγκεκριμένο μοντέλο. Ένα από τα σπάνια αυτά μοντέλα βρέθηκε στα χέρια των ανθρώπων του Carwow οι οποίοι αποφάσισα να διαπιστώσουν αν όντως είναι η ταχύτερη Giulia.

Απέναντι στην GTAm βρέθηκε η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio η οποία είναι το σημείο αναφοράς του μοντέλου στην ευρεία παραγωγή του. Η GTAm είναι εξοπλισμένη με τον V6 κινητήρα twin turbo των 2.9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 533 ίππους. Αντίθετα, η Quadrifoglio αποδίδει 505 ίππους με την GTAm να έχει το πάνω χέρι και στον ήχο με το σύστημα τιτανίου της Akrapovic.

Advertisement
Advertisement

Ίσως, το πιο σημαντικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα είναι το βάρος. Η GTAm είναι κατά 100 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την Quadrifoglio, κάτι που απεικονίζεται και στα νούμερα επιτάχυνσης με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,6 και 3,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Στο βίντεο, η εκκίνηση των δύο Alfa Romeo γίνεται με τη βοήθεια Launch Control το οποίο φαίνεται να επιτρέπει ένα ελαφρύ γλίστρημα των τροχών. Η μάχη κρατάει μόλις λίγα μέτρα καθώς η GTAm κερδίζει τον αγώνα επιτάχυνσης από στάση για σχεδόν ένα δευτερόλεπτο. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη στις επιταχύνσεις εν κινήσει, ενώ ακόμα και στη διαδικασία της επιβράδυνσης η GTAm επικρατεί έστω για λίγο.

Advertisement

Η μάχη των Giulia

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή την Alfa Romeo θέλουμε!
Η Alfa Romeo είχε δει τα σύγχρονα ταμπλό
Η ΜΑΤ ανανεώνει το ιερό δισκοπότηρο της Alfa Romeo