Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Hyundai και Rimac

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Hyundai και Rimac

ΝΕΑ

Διακοπή της συνεργασίας μεταξύ Hyundai και Rimac

ΝΕΑ

Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2019 μεταξύ των Hyundai και Rimac, έρχεται η ώρα να τερματιστεί όπως φαίνεται, τώρα που η Κροατική εταιρεία «αυξάνει τους δεσμούς της» με τον Όμιλο VW.

Advertisement
Advertisement

Το 2019, ο Όμιλος Hyundai-Kia πραγματοποίησε επένδυση 90 εκατομμυρίων δολαρίων στον Όμιλο Rimac που κατασκευάζει ηλεκτρικά hypercars.

Οι δύο Όμιλοι συνεργάστηκαν για την εξέλιξη πολλών οχημάτων αλλά το μέλλον αυτής της συνεργασίας, τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το 2021 η Porsche αύξησε το μερίδιό της στις μετοχές της Rimac, κάτι που φέρεται να οδηγεί σε διακοπή των σχέσεων της Hyundai με την Κροατική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, η Hyundai είχε αποκαλύψει πως από κοινού θα εξέλισσαν τουλάχιστον δύο μοντέλα, με το ένα από τα δύο να είναι μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή ενός εκ των σπορ μοντέλων με τη «σφραγίδα» Hyundai N. Το δεύτερο, θα ήταν ένα μοντέλο επιδόσεων που θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία κυψελών καυσίμου, η εξέλιξη του οποίου όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, έχει «παγώσει».

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των δύο από την άλλη, είναι έτοιμο για παρουσίαση μέσα στο 2023, με την «τελική ευθεία» της εξέλιξης να γίνεται μόνο από τη Hyundai. Η θέση της Rimac πάνω στο θέμα, θέλοντας προφανώς να κρατήσει χαμηλούς τόνους επί του θέματος, είναι πως τα κοινά project με τη Hyundai έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τώρα οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε επαφή για τη διερεύνηση άλλων πεδίων συνεργασίας. Το Μάρτιο του 2021, η Porsche αύξησε το μερίδιό της στη Rimac από 15,5 σε 24%, ενώ λίγους μήνες αργότερα, η Rimac και η Bugatti ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γίνουν Bugatti-Rimac, της οποίας η Porsche κατέχει το 45%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rimac: Η Bugatti δεν ταιριάζει στον όμιλο VW
Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Ford Puma ST vs Hyundai Kona 1.6T-GDI 7DCT 4WD

Advertisement

 

 

Advertisement