Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)

Mobility

Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)

Mobility

Η απαραίτητη πιστοποίηση για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου, είναι πλέον γεγονός για τη Rimac και το νέο της ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Nevera.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο πέρασε όλα τα απαραίτητα crash test και πλέον είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης.

Χρειάστηκαν 45 crash tests για να φτάσει το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση. Το Rimac Nevera έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2021. Έκτοτε, έχουμε δει το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1.940 ίππων να κάνει αρκετές «κόντρες» προκειμένου να αποδείξει τις ικανότητές του σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές τις «κόντρες», εμφανίζεται κάποιο αυτοκίνητο προπαραγωγής. Για να πάρει όμως την απαραίτητη έγκριση τύπου το μοντέλο και να αρχίσει να πωλείται, έπρεπε να περάσει με επιτυχία από κάποια crash test που θα επιβεβαίωναν την ικανότητά του να προστατεύσει τους επιβαίνοντες από «κάθε κακό»- σχεδόν.

Στο τελευταίο του crash test, σε αυτό που βλέπετε στο video πιο κάτω, το Nevera δοκιμάστηκε στην πλευρική πρόσκρουση σε στύλο και απέδειξε πως μπορεί να προστατέψει επαρκώς τον συνεπιβάτη, καθώς από την πλευρά του γίνεται η πρόσκρουση. Είναι μια κατάσταση που αφορά όλα τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα αυτά με τις υπερυψηλές επιδόσεις, κάτι που είδαμε και στην Ελλάδα δυστυχώς πρόσφατα, με το συμβάν της Ferrari.

Advertisement

Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως αυτό ήταν το 45ο crash test του Nevera –το οποίο θυμίσουμε πάλι πως κοστίζει 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, πρέπει να πούμε πως αυτά τα 45 crash tests πραγματοποιήθηκαν με 10 αυτοκίνητα (και όχι 45 όπως θα μπορούσε να νομίσει κανείς) τα οποία επισκευαζόντουσαν και περνούσαν ξανά από τις εγκαταστάσεις των δοκιμών πρόσκρουσης.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο video, είναι το ίδιο που είχε υποστεί και τη δοκιμή της μετωπικής πρόσκρουσης. Στην προκειμένη περίπτωση, η διαδικασία προέβλεπε το «γλίστρημα» του αυτοκινήτου με το πλάι πάνω σε στύλο με 32 χλμ./ώρα. Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο που μαθαίνουμε με την ευκαιρία της δημοσίευσης του video από το carwow, είναι πως για την Ευρωπαϊκή έγκριση τύπου απατούνται επιτυχή αποτελέσματα σε 5 δοκιμές πρόσκρουσης, ενώ για την Αμερικάνικη αντίστοιχη, χρειάζονται 22.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Off-road με το Rimac Nevera; (video)
Η Rimac Technology αποκτά την ελευθερία της
Δοκιμή: Rimac Nevera