Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Τελευταία αναγγελία» για τα Dodge Challenger R/T και Charger

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Τελευταία αναγγελία» για τα Dodge Challenger R/T και Charger

ΝΕΑ

«Τελευταία αναγγελία» για τα Dodge Challenger R/T και Charger

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Dodge αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε μια εποχή, αυτή που ορίζουν τα κλασικής κοπής Challenger R/T και Charger, δημιουργώντας επετειακές εκδόσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Ίσως δεν υπάρχουν τυπικότερα «muscle cars» από τα Dodge Charger και Challenger R/T, όπως αυτά ορίζονται στην αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα. Πλέον, το μέλλον τους διαγράφεται ηλεκτρικό και αυτό σημαίνει την οριστική αποπομπή ενός από τα βασικότερα στοιχεία τους: του V8 κινητήρα.

Τα στελέχη της Dodge έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την παραγωγή των παρόντων μοντέλων εντός του 2023. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργήσουν επτά διαφορετικές επετειακές εκδόσεις τους, οι οποίες προσδιορίζονται με τον χαρακτηρισμό «Last Call Special Edition». Όπως έγινε γνωστό, κάθε μία από αυτές θα κατασκευαστεί μόνο σε 1.000 αριθμημένες μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη είναι το Challenger Shakedown R/T με το οποίο η αμερικανική εταιρεία αποτίνει φόρο τιμής στο ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσίασε το 2016 στην έκθεση «SEMA» («Specialty Equipment Market Association»). Έτσι, στο καπό του θα υπάρχει το προεκτείνον άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα και το αμάξωμά του διατρέχεται από μαύρες και κόκκινες γραμμές.

Εκτός αυτών, το Challenger Shakedown R/T θα διατίθεται με ειδικά σχεδιασμένους τροχούς ελαφρού κράματος διάστασης 20 ιντσών, φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός (με κόκκινο κάλυμμα), καθώς και το εκσυγχρονισμένο εμπορικό σήμα στη μάσκα του οχήματος. Στο εσωτερικό του, θα υπάρχει επένδυση από δέρμα και Alcantara και κόκκινου χρώματος ραφές στα καθίσματα και το ταμπλό.

Advertisement

Σύμφωνα με την Dodge, από τα 1.000 Challenger Shakedown R/T που θα κατασκευαστούν, τα 500 θα είναι βαμμένα σε γκρι χρώμα («Destroyer Gray») και τα υπόλοιπα μισά σε μαύρο («Pitch Black»). Να θυμίσουμε ότι η Dodge παρουσίασε στα μέσα Αυγούστου το Charger Daytona SRT, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο, από το οποίο αναμένεται να προέλθει η επόμενη γενιά των Challenger και Charger, τα οποία θα είναι ηλεκτρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικό Dodge Charger: Σκοτώνουν τους V8 με… συνθεσάιζερ! (+video)
Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)
Ένα Challenger που πόνεσε! Πόνεσε πολύ… (+video)

Advertisement