Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)

ΝΕΑ

Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)

ΝΕΑ

Κυρίες και κύριοι από τις ΗΠΑ… καλωσορίστε το ολοκαίνουργιο μικρό Crossover (για τα δεδομένα της Αμερικής) Dodge Hornet.

Advertisement
Advertisement

Αν το μοντέλο σας θυμίζει κάτι είναι γιατί πρόκειται για μία Alfa Tonale.

Ακόμη και με κουρασμένα μάτια μπορείτε να εντοπίσετε την Alfa Romeo Tonale που κρύβεται κάτω από τις… αλλαγές στο αμάξωμα. Ωστόσο, τα σχεδιαστικά μοτίβα της Dodge και το «επιθετικό» σχήμα στο καπό ταιριάζουν πολύ καλά στο compact SUV της Alfa Romeo. Χαρακτηριστική η όμορφη φωτεινή (led) γραμμή, που αγκαλιάζει όλο το πλάτος στο πίσω μέρος.

Η Dodge λέει ότι: «το νέο crossover ανοίγει την πύλη» για όσους θέλουν να μπουν στο «Dodge Brotherhood of Muscle».

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την ευχαρίστηση στην οδήγηση η Dodge εκμεταλλεύεται το set-up της Tonale και διεκδικεί τον τίτλο για τις «καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία» με την επιλογή δύο διαφορετικών κινητήρων και κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει είναι το βασικό Hornet GT, που θα κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, που αποδίδει 265 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων.

Advertisement

Λίγους μήνες αργότερα (την άνοιξη του 2023) θα κυκλοφορήσει το plug-in υβριδικό Hornet R/T με κινητήρα turbo 1,3 λίτρων (κίνηση στους εμπρός τροχούς) συνδεδεμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Σε συνδυασμό θα παράγει 288 ίππους. Επιπλέον θα υπάρχει η λειτουργία «PowerShot», η οποία θα σας δώσει για 15 δευτερόλεπτα επιπλέον 25 ίππους και θα μειώσει τον χρόνο 0–100 χλμ/ώρα στα 6,1 δευτερόλεπτα.

Το R/T θα έχει επίσης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 15,5 kWh, η οποία εξασφαλίζει πάνω από 50 χλμ κίνησης μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Όλα τα Hornet θα έχουν αμορτισέρ Koni, δαγκάνες φρένων Brembo και δυναμικό torque vectoring, με ένα επιπλέον επίπεδο εξοπλισμού Track Pack διαθέσιμο τόσο στην έκδοση GT όσο και στην R/T. Το εσωτερικό είναι όμορφα διαρρυθμισμένο σε στυλ Alfa Romeo, με ψηφιακή οθόνη ελέγχου λειτουργειών 12,3 ιντσών και κεντρική οθόνη infotainment 10,25 ιντσών στάνταρ.

Advertisement

Η Dodge έχει έδειξε επίσης το Hornet GT GLH Concept. Αυτό αποτίνει φόρο τιμής στο Dodge Omni GLH από τη δεκαετία του 1980. Σε αυτό το μοντέλο στον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό έχει προστεθεί sport ανάρτηση, διπλή εξάτμιση, μεγαλύτερης διαμέτρου και τροχοί 20 ιντσών.

Τιμές Dodge Hornet

Το Hornet με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα ξεκινά από 29.500 ευρώ (29.995 δολάρια), για το R/T με plug-in υβριδικό 39.995 δολάρια (περίπου 39.300 ευρώ). Το αν θα υπάρξει επίσημη κυκλοφορία στην Ευρώπη μέσω των αντιπροσώπων της Dodge δεν είναι ακόμα σίγουρο, αν και Tonale και Hornet βγαίνουν από την ίδια γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της Stellantis στο Pomigliano d’Arco στη Νάπολη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette
Νέος κινητήρας-θηρίο από τη Chevrolet
Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)